Scan for at gå til opskrift
Grillet salat med burrata, aubergine og asparges
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 20 minutter min
Samlet 30 minutter min
- 2 auberginer
- 400 g asparges
- 2 burrata
- olivenolie (god)
- friskkværnet peber og flagesalt
- 1 citron (øko, fintrevet skal)
- balsamico-glaze
- 75 g rucola (kan udelades)
- grønne krydderurter til pynt (fx oregano eller timian)
Start med at skære auberginerne i 8 både på langs, og drys dem med salt.
Knæk bunden af asparges.
Dræn vandet fra burrata.
Vend asparges i olivenolie, salt og peber, og grill dem, til de er næsten møre. Læg til side.
Skyl saltet af auberginerne, og dup dem tørre. Pensl dem med olie, og krydr med salt og peber. Grill dem på alle 3 sider, til de har flotte striber og er møre.
Arranger den grillede salat på et fad: Evt. rucola i bunden, fordel de grillede grønsager ovenpå, og læg din burrata øverst. Giv salaten olivenolie og balsamico glaze. Riv citronskal fint over, og krydr godt med friskkværnet peber og flagesalt. Pynt evt. med krydderurter.