Bulgursalat med søde kartofler er en slags tabouleh i de kolde måneder – med bulgur, bagte søde kartofler, feta og persille. En salat, en frokostret eller en slags tilbehør, der mætter godt og smager skønt!
Farver, smag, mæthed og næring
I virkeligheden er bulgursalaten helt enkel – men derfor kan den jo godt være gennemtænkt. Du skal bruge:
Søde kartofler. Herligt krydret med spidskommen, paprika, hvidløg og chili – og bagt, så den søde, lidt karamelliserede smag træder frem.
Bulgur. En hvedesort med nøddeagtig smag, der giver dig en god, fyldig salat, der mætter.
Fetaost. Salt og cremet i karakteren og et godt modspil til de søde kartofler.
Persille og mynte. Den grønne kombi, der gør hele forskellen. Sammen tilføjer de en frisk og krydret smag med hint af sommer – og de pynter!
En nem dressing. Citronsaft, olie og lidt salt.
Bulgursalat med variationer
Du kan sagtens variere bulgursalaten, så du kan servere den både som en let frokost, tilbehør til aftensmaden (for eksempel til fisk, fjerkræ eller vegetarfrikadeller) eller endda som en hovedret for vegetarer.
Her får du et par forslag:
- Mere salat-agtig: Skru ned for bulgur, og skru op for det grønne. Enten med grønkål, palmekål eller såmænd spinat.
- Mere protein: Tilføj ristede kikærter (lav dobbelt portion af krydderolien, og bag en dåse drænede, krydrede kikærter eller lign. på en plade samtidig med de søde kartofler). Du kan også tilsætte rester af kylling.
- Hellere quinoa end bulgur? Be my guest!
- Mere topping: Giv salaten en dl granatæblekerner også!
- Anden topping: Du kan sagtens erstatte mandlerne med ristede græskarkerner eller andre nøddetyper.
Andre bagte salater?
Hvis du godt kan lide en bagt salat, kan du også kigge på fx en auberginesalat med feta eller salat med bagt knoldselleri.