Salat med bagt knoldselleri og æbler

Salat med bagt knoldselleri er en god vintersalat, der passer godt som tilbehør til fisk, vildt og vegetarbøffer. Eller som selvstændig ret.

Knoldselleri er ikke min mest brugte ingrediens i salat, men en salat med bagt knoldselleri og æbler får det bedste frem i den.

Selleri-salat – smager af efterår

Selleri-salaten havde rumsteret i mit hoved, siden jeg fik en forret med bagt knoldselleri i eftersommeren. Den bløde bagte knoldselleri går utrolig godt i spænd med årstidens sprøde danske æbler og knasende, ristede hasselnødder. Her har salaten også fået en god portion protein i form af belugalinser. En håndfuld persille giver smag af haven, og det hele er vendt i en simpel, syrlig-sød sennepsdressing.

Brug den som en let selvstændig ret – eller som tilbehør.

Salat med bagt knoldselleri og æbler

Salat med bagt knoldselleri og æbler

Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Samlet 40 minutter
Giv de første stjerner!
En rigtig efterårs- og vintersalat, der passer godt til både fisk og de tungere retter. Bliver der en rest, er det en fremragende måltidssalat.
Antal: 4 personer

Hvis du justerer, kan tiderne ændre sig.

Du skal bruge:

Til bagt knoldselleri og rødløg skal du bruge

  • 1 knoldselleri
  • 2 store rødløg
  • ½ dl olivenolie
  • salt og friskkværnet peber

Til kogte belugalinser skal du bruge:

  • 1 dl belugalinser
  • let saltet vand

Til ristede hasselnødder skal du bruge:

  • 50 g hasselnødder

Til dressingen skal du bruge:

  • 4 spsk olie (halvt olivenolie, halvt neutral olie)
  • 2 spsk citronsaft
  • ½ tsk dijonsennep
  • ½ tsk flydende honning (evt.)
  • salt og friskkværnet peber

Til resten af salaten skal du bruge:

  • 2 æbler (syrlige, sprøde)
  • 1 bundt bredbladet persille

Sådan gør du: 

  • Skrub knoldsellerien, og skræl den, fx med en tyndskræller. Skær den i tern på 1-1,5 cm. Pil løgene, og skær dem i brede både. Bland det hele med olie, salt og peber, bred det ud på to stykker bagepapir, og bag det i ovnen ved 200 grader i ca. 25 minutter, til knoldsellerien har taget lidt farve.
  • Imens: Kog belugalinserne i rigeligt, let saltet vand i ca. 15 minutter. Dræn dem, og køl dem af.
  • Når sellerien er færdig: Rist nødderne i ovnen ved eftervarmen i 10 minutter. Derefter: Hak dem meget groft.
  • Ryst dressingen sammen. Eller brug min olie-eddikedressing, den er også supergod til.
  • Skyl persille og æbler. Pluk persillen af stænglerne, og snit æblerne i tern. Vend straks æblerne i dressingen.
  • Når alle ingredienser er klar og kølet lidt af: Vend selleri, løg, belugalinser og det meste af persillen i æbler og dressing. Fordel salaten på et fad, drys med den sidste persille og de hakkede nødder. Spis!
Kunne du lide opskriften?Giv 1-5 stjerner ved at klikke på dem, eller efterlad en kommentar.
Giv de første stjerner!
Pin Del Udskriv
Fik du prøvet opskriften?Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar her, eller hvis du er på Instagram: Tag @muttionline eller #muttionline på dine billeder. Så kigger jeg med. Tak!

En god salat til fisk og vildt

Jeg elsker salater, og jeg elsker fisk, men det er sjældent, jeg synes, en salat passer til fisk. Det gør denne her! Det hjælper at bage eller stege grønsagerne, synes jeg – som jeg fx også gør i min bagte græske salat eller mine pandestegte auberginer og svampe med ingefær.

Da vi kom til at tale om tilbehør til en dyrekølle, faldt tanken også på sellerisalaten. Dog uden belugalinser.

En salat med bagt knoldselleri vil også være god til fx rødbedebøffer og langtidsstegt lam.

Salat med bagt knoldselleri og æble
Bodil

Bodil

Hej! Jeg hedder Bodil, og det er mig, der er mutti. Her får du opskrifter, der gør dit køkken lidt grønnere, lidt nemmere - og du får smæk på smagen.

Ingen kommentarer endnu

Læg en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Din bedømmelse:




  1. Som altid bliver maden en succes når vi følger en af dine opskrifter – så tak fordi du deler 🙂
    I dag måtte vi dog gøre en ændring – knoldselleri er endnu ikke på hylderne, men det er blomkål til gengæld; friske, faste og fyldt med smag. Så selleri blev erstattet af blomkål og æblerne slettet fra listen. Men ellers blev opskriften fulgt, og det smagte ganske enkelt forrygende.
    // Karen

    • Kære Karen, tak for din søde kommentar – altid en fornøjelse 🙂 Og godt at vide, at det faktisk også er en sommersalat, bare med blomkål 😀
      Kh Bodil