Scan for at gå til opskrift
Salat med bagt knoldselleri og æbler
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 30 minutter min
Samlet 40 minutter min
Til bagt knoldselleri og rødløg skal du bruge
- 1 knoldselleri
- 2 store rødløg
- ½ dl olivenolie
- salt og friskkværnet peber
Til kogte belugalinser skal du bruge:
- 1 dl belugalinser
- let saltet vand
Til ristede hasselnødder skal du bruge:
Til dressingen skal du bruge:
- 4 spsk olie (halvt olivenolie, halvt neutral olie)
- 2 spsk citronsaft
- ½ tsk dijonsennep
- ½ tsk flydende honning (evt.)
- salt og friskkværnet peber
Til resten af salaten skal du bruge:
- 2 æbler (syrlige, sprøde)
- 1 bundt bredbladet persille
Skrub knoldsellerien, og skræl den, fx med en tyndskræller. Skær den i tern på 1-1,5 cm. Pil løgene, og skær dem i brede både. Bland det hele med olie, salt og peber, bred det ud på to stykker bagepapir, og bag det i ovnen ved 200 grader i ca. 25 minutter, til knoldsellerien har taget lidt farve.
Imens: Kog belugalinserne i rigeligt, let saltet vand i ca. 15 minutter. Dræn dem, og køl dem af.
Når sellerien er færdig: Rist nødderne i ovnen ved eftervarmen i 10 minutter. Derefter: Hak dem meget groft.
Ryst dressingen sammen. Eller brug min olie-eddikedressing, den er også supergod til.
Skyl persille og æbler. Pluk persillen af stænglerne, og snit æblerne i tern. Vend straks æblerne i dressingen.
Når alle ingredienser er klar og kølet lidt af: Vend selleri, løg, belugalinser og det meste af persillen i æbler og dressing. Fordel salaten på et fad, drys med den sidste persille og de hakkede nødder. Spis!