Go Back
+ servings
Scan for at gå til opskrift
QR Code
Salat med bagt knoldselleri og æbler

Salat med bagt knoldselleri og æbler

Antal 4 personer
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Samlet 40 minutter

Ingredienser

Til bagt knoldselleri og rødløg skal du bruge
  • 1 knoldselleri
  • 2 store rødløg
  • ½ dl olivenolie
  • salt og friskkværnet peber
Til kogte belugalinser skal du bruge:
  • 1 dl belugalinser
  • let saltet vand
Til ristede hasselnødder skal du bruge:
  • 50 g hasselnødder
Til dressingen skal du bruge:
  • 4 spsk olie (halvt olivenolie, halvt neutral olie)
  • 2 spsk citronsaft
  • ½ tsk dijonsennep
  • ½ tsk flydende honning (evt.)
  • salt og friskkværnet peber
Til resten af salaten skal du bruge:
  • 2 æbler (syrlige, sprøde)
  • 1 bundt bredbladet persille

Dine egne noter

Tilberedning

  • Skrub knoldsellerien, og skræl den, fx med en tyndskræller. Skær den i tern på 1-1,5 cm. Pil løgene, og skær dem i brede både. Bland det hele med olie, salt og peber, bred det ud på to stykker bagepapir, og bag det i ovnen ved 200 grader i ca. 25 minutter, til knoldsellerien har taget lidt farve.
  • Imens: Kog belugalinserne i rigeligt, let saltet vand i ca. 15 minutter. Dræn dem, og køl dem af.
  • Når sellerien er færdig: Rist nødderne i ovnen ved eftervarmen i 10 minutter. Derefter: Hak dem meget groft.
  • Ryst dressingen sammen. Eller brug min olie-eddikedressing, den er også supergod til.
  • Skyl persille og æbler. Pluk persillen af stænglerne, og snit æblerne i tern. Vend straks æblerne i dressingen.
  • Når alle ingredienser er klar og kølet lidt af: Vend selleri, løg, belugalinser og det meste af persillen i æbler og dressing. Fordel salaten på et fad, drys med den sidste persille og de hakkede nødder. Spis!