Instagram Facebook email ArrowDown ArrowLeft ArrowRight Back to top of page
Aubergine-svampe-tilbehør til fisk

Tilbehør til fisk er ofte i den milde skala med dild og persille og den slags – men ikke denne gang. Her får den med hvidløg og ingefær og chili – og et sødt touch med tørrede tranebær.

Gem

Gem

Tilbehør til fisk – eller hvad du synes

Den lune salat er rigtig god til en hvid fisk, som du enten steger på panden eller i ovnen. Det kan sikkert også give et godt modspil som tilbehør til en bøf. Og jeg var glad for den rest, jeg kunne bruge i madpakken dagen efter – hvor den også fik en håndfuld spinatblade oveni.

Du kan lave aubergine-svampe-mixen som en lun salat med eller uden kogte kerner. Her lavede jeg den med, så jeg ikke behøvede andet tilbehør til min fisk.

Aubergine-svampe-tilbehør til fisk

Gem

Opskrift på aubergine-svampe-tilbehør til fisk

Aftensmad

Rækker til: 2

Forberedelse: 30 minutter

Du skal bruge:

  • 1 aubergine
  • 1 rødløg
  • 1 fed hvidløg
  • 2 cm frisk ingefær
  • 1 lille rød chili
  • 3 portobellosvampe
  • 1 rød peberfrugt
  • 1 lille håndfuld tørrede tranebær (du kan også bruge friske, halverede druer - lidt flere)
  • olivenolie
  • salt og friskkværnet peber
  • Lime efter smag

Evt. også:

  • 2 dl kerner, fx hvede, spelt eller rug
  • Bredbladet persille eller koriander til pynt

Sådan gør du:

  1. Hvis du vil have kerner i salaten, så start med at koge dem efter anvisning på pakken.

  2. Skyl aubergine, svampe og peberfrugt. Skær auberginen i tykke skiver, drys salt mellem skiverne, og lad den ligge, til du er færdig med de øvrige ingredienser.

  3. Hak løg, svampe og rød peber i grove tern. Hak ingefær, hvidløg og chili fint.

  4. Skyl auberginen for salt, og dup den tør i et rent viskestykke.

  5. Varm en god stor pande op, og start med svampene. Gi’ dem god varme, så de får lidt farve, og afgiver væden. Sæt dem til side. Gi’ så panden lidt olivenolie. Rist aubergineternene til de er næsten møre, tilsæt løg, hvidløg, ingefær og chili. Vend rundt, til løgene er klare og møre. Tilsæt svampene og rød peber, og vend rundt et par minutter mere. Den røde peber må gerne bevare noget bid.

     

  6. Tilsæt evt. kernerne, og smag til med salt, peber og lime. Servér med et drys persille eller koriander.

Fik du prøvet opskriften?

Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller hvis du er på Instagram: Tag @muttionline eller #muttionline på dine billeder. Så kigger jeg med. Tak!

Tip om aubergine

Husk, at når du bruger aubergine, er det vigtigt, den bliver ordentlig mør. Det er derfor, jeg anbefaler at salte den først – og derfor, du skal give den god tid til at mørne på panden. Sådan en sej, halvrå aubergine har aldrig gjort noget for nogen, men når den er mør, er den himmelsk.

Tip om variationer

Du kan sagtens variere grønsagerne. Prøv fx med courgette i stedet for aubergine (praktisk, hvis du har lidt travlt, fordi den ikke skal saltes først – og den bliver hurtigere mør på panden). Du kan også bruge andre svampe, fx champignons. Og du kan supplere med et par stænk soya, når du serverer.

Måske også noget for dig?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.