Go Back
+ servings
Scan for at gå til opskrift
QR Code
Aubergine-svampe-tilbehør til fisk

Aubergine-svampe-tilbehør til fisk

Antal 4 personer
Forb. tid 30 minutter

Ingredienser

  • 1 aubergine
  • 3 portobellosvampe
  • 1 rød peberfrugt
  • 1 rødløg
  • 1 fed hvidløg
  • 10 g frisk ingefær
  • 1 rød chili
  • 30 g tørrede tranebær
  • olivenolie
  • salt og friskkværnet peber
  • lime efter smag
Evt. også:
  • 2 dl speltkerner (alternativt hvede eller rug)
  • bredbladet persille (eller koriander til pynt)

Kokkens noter

Se tips til variationer nedenfor.

Dine egne noter

Tilberedning

  • Hvis du vil have speltkerner i salaten, så start med at koge dem ca. 20 minutter i rigeligt letsaltet vand. Dræn vandet fra, så snart de er møre.
  • Skyl aubergine, svampe, peberfrugt.
  • Hak løg, svampe og rød peber i grove tern. Riv ingefær og hvidløg, hak chili fint, og skær løg i smalle både.
  • Varm en god stor pande op, og start med svampene og lidt olie. Gi’ dem god varme, så de får lidt farve, og afgiver væden. Sæt dem til side. Gi’ så panden en god sjat olivenolie. Rist aubergineternene til de er næsten møre og har taget farve - tilsæt evt. ekstra olie undervejs.
  • Skru lidt ned, og tilsæt løg, hvidløg, ingefær, chili og tranebær. Vend rundt, til løgene er klare og møre. Tilføj svampene og rød peber, og vend rundt et par minutter mere. Den røde peber må gerne bevare noget bid.
  • Tilsæt evt. de kogte kerner, og smag til med salt, peber og lime. Servér med et drys persille eller koriander.