Følg med her:
Pasta med fisk, tomat og courgette – lynhurtigt, lækkert!
Pasta med fisk er en lynhurtig og lækker måde at få fisk på menuen – og mad på bordet, også på en travl tirsdag. Der er mad på en halv time, og du får både fisk, grønt og pasta i én simpel ret, der smager af en portion mere.
Hvis du justerer, kan tiderne ændre sig.
Du skal bruge:
- 500 g fileteret fisk (fx rødspætte, sej eller torsk)
- 350 g tørret pasta
- 2 rødløg
- 2 fed hvidløg
- 2 squash
- olivenolie at stege i
- 300 g små tomater
- 2,5 dl fløde
- ½ tsk herbes de provence
- salt og friskkværnet peber
- frisk timian eller andet grønt til pynt
Sådan gør du:
- Skær fiskefileterne i mundrette bidder. Hak løg i fine tern, ca. 7-8 mm på hver led. Hak squash i lige så fine tern. Hak, pres eller riv hvidløg fint. Skyl tomaterne, og skær dem i halve.
- Tag en stor pande, varm olien op til middelvarme, og tilsæt først løg og hvidløg. Sauter, til de er næsten klare, ikke brune. Tilsæt squash, og vend rundt til den er næsten mør. Hvis det steger tørt, tilsæt lidt vand.
- Kog pastaen efter anvisning på pakken.
- Tilsæt tomaterne på panden, hæld fløde ved, og drys med herbes de provence, salt og peber. Vend forsigtigt rundt. Tilsæt lidt af pastakogevandet, hvis det steger tørt. Smag til. Sluk for panden.
- 3 minutter før pastaen er klar – læg fiskestykkerne ned til pastaen, så de damper med og netop bliver møre.
- Dræn vandet fra pastaen – lad det løbe over i et fad, du kan servere i, så fadet bliver varmt. Lad det stå et minut. Hæld så vandet ud, og arranger pasta og fisk i bunden af fadet. Hæld grønsags-flødeblandingen over, pynt med lidt grønt – og server straks!
Italiensk pasta med fisk á la Frederiksberg
Ideen fik jeg efter et besøg hos en italiensk restaurant på Frederiksberg. Mine forventninger var ikke så høje på forhånd – bedømt udefra – men punkt 1 er det virkelig et hyggeligt sted. Punkt 2 brugte de friske råvarer. Og punkt 3 – det kan smages! Maden smagte skønt, og den blev serveret rygende varm på varme tallerkner. Lige som det skal være.
Andre fiskeretter – med kartofler og med ris
Hvis du er mere til fisk med kartofler til – så tjek den pandestegte kulmule. Den er også inspireret af et restaurantbesøg, men dengang var det på det nedbrændte (men nu heldigvis genopstandne!) Svinkløv Badehotel.
Eller en anden favorit herhjemme: En stegt mørksej med karry og ris. Karrysovsen er lavet på æble, grønsager og kokosmælk, og den giver mig minder om barndommens karry. Altså – sprødstegt fisk, smagfuld karry og ris til.