Følg med her:

Vil du ha' flere opskrifter i samme stil?
Du kan vælge mellem to nyhedsbreve - direkte i din indbakke. Vil du se?
Du kan vælge mellem to nyhedsbreve - direkte i din indbakke. Vil du se?
Stegt rødspætte paneret med panko rasp er en vidunderlig sommerspise. Sprød og smagfuld - og smuk! Server med nye kartofler.
Her får du den ret klassiske opskrift på, hvordan du panerer rødspætter og steger dem tilpas. Sprøde – og møre uden at blive tørre.
Når jeg er i sommerhus, har jeg ikke altid husket de ingredienser, jeg skal bruge. Friske rødspætter kan vi dog altid få. Så jeg har forsøgt med lidt af hvert. Se flere forslag længere nede.
Her får du dog den helt klassiske panering med luksus-rasp: Panko-rasp. Nøj, hvor bliver det sprødt!
Hvis du justerer, kan tiderne ændre sig.
Opskriften her begyndte med nogle friske rødspætter fra Slettestrand og et fravær af både rasp og rugmel, som jeg ellers plejer at panere i. Så gjorde jeg forsøget med ruggryn som panering, og det var superlækkert. Rødspætterne blev supersprøde – og smukke! Så hvis du ikke har pankorasp ved hånden, kan du altså bruge gryn, enten finvalsede havregryn eller ruggryn. Du kan også vælge at findele grynene, før du panerer (fx i en minihakker).
To andre muligheder er:
Hvis du ikke er dus med panering, så tjek instruktionen i opskriften.
Jeg har opdaget, at det faktisk er nemt at tjekke, om rødspætten er gennemstegt og mør. I den smalle side af fisken – der, hvor hovedet er fjernet – sidder et ret stort ben lige under hovedet. Man kan nemt stikke sig på det, når fisken ikke er stegt endnu. Når det kan løsnes, er fisken stegt færdig. Og det er nemt at tjekke, mens rødspætten ligger på panden.
Du kan selvfølgelig også tjekke, at rødspættekødet bliver hvidt helt ind til benet.
Det er sjældent, jeg laver traditionel dansk mad, og mit tilbehør til rødspætten får også en lillebitte twist. Men faktisk vil jeg anbefale ret klassisk tilbehør:
Få mine nyhedsbreve med - mest grønne - tips og opskrifter i din indbakke. Ganske gratis!
(Du kan altid afmelde igen)