Instagram Facebook email ArrowDown ArrowLeft ArrowRight Back to top of page
Hop til opskriften
()
Kold kartoffelsalat med pesto og grønne bønner

Kold kartoffelsalat med pesto er smagen af sommer – og det geniale tilbehør til grillmad, fisk og anden sommermad. Du kan gøre alle ingredienser klar i god tid, så du også kan nå en lang dag ved stranden – og bare vende kartoffelsalaten sammen til spisetid.

Ekstra smag – kog kartoflerne med krydderurter

I sommerhalvåret har jeg altid friske krydderurter ved hånden, og derfor koger jeg både bønner og kartofler med en frisk krydderbuket. Den kan du variere efter smag – du kan også bruge fx persille, dild og løvstikke. Det giver ekstra smag, og det dufter skønt i køkkenet.

Har du ikke den slags ved hånden, så kan du naturligvis også lave kartoffelsalaten bare med pesto, som jo også er fuldt af smag.

Vil du gøre klar til kartoffelsalaten i god tid?

Du kan sagtens gøre alle ingredienser klar på forhånd, så du har hurtig kartoffelsalat til aften:

  • Trim, snit og kog bønnerne. Sæt dem i køleskabet.
  • Trim og kog kartoflerne. Sæt dem også i køleskabet.
  • Rist mandlerne og hak dem.
  • Lav pesto (eller køb en god en) – opbevar i køleskabet.

Så skal du bare snitte kartoflerne, blande kartoffelsalaten, drysse med mandlerne og rive lidt parmesan over.

Kold kartoffelsalat på flere måder

Du kan sagtens variere din kartoffelsalat med andre ingredienser. Prøv for eksempel:

  • Erstat grønne bønner med grønne asparges. Asparges skal bare koges et minut og køles af på samme måde som bønnerne.
  • Tilsæt friskpillede ærter (evt. giv dem et kort opkog først)
  • Tilsæt langtidsbagte tomater.
  • Brug ramsløgpesto i stedet for basilikumpesto.
  • Prøv med små buketter broccoli. De skal bare koges et minut og køles af med det samme som bønnerne.
  • Vend frisk rucola eller babyspinat i.
  • Giv ekstra kant med dine yndlingsoliven, halverede.
  • Eller top op med sprødstegte kapers – opskriften er her.

Hvor glad er du for opskriften?

Giv 1-5 hjerter

Kold kartoffelsalt med pesto og grønne bønner

Aftensmad, Salater

Til kogevandet skal du bruge:

  • 10 blade salvie

  • 1-2 kviste rosmarin

  • 1 laurbærblad

  • Salt

Til kartoffelsalaten skal du bruge:

  • 400 g fine grønne bønner

  • 500 g små (gerne nye) kartofler

  • 1/2 -1 dl pesto (bedst hjemmelavet!)

  • 40 g ristede, usaltede mandler til servering

  • 2 spsk fint revet parmesan til servering

Sådan gør du:

  1. Hvis du ikke har ristede mandler – start med at riste dem, bedst i ovnen ved 140 grader i ca. 25 minutter.

  2. Hvis du vil lave pesto selv (og det er fantastisk godt), så er opskriften her.

  3. Trim bønnerne, og halver dem med et skråt snit på tværs. Trim kartoflerne (de skal næppe skrælles, bare skures).

  4. Kog vandet op med krydderbuketten. Bemærk, du skal bruge kogevandet både til bønnerne og kartoflerne, men ikke samtidig.

  5. Kog så bønnerne i 3-4 minutter, til de er møre, men stadig har bid. Fisk dem op med en hulske, og flyt dem til koldt vand for at stoppe kogningen i dem. Dryp dem af.

  6. Tilsæt nu kartoflerne til kogevandet, og kog dem lige akkurat møre 10-12 minutter (efter størrelse). Dræn kogevandet fra, smid krydderbuketten ud, og hæld straks koldt vand over kartoflerne. Lad dem køle helt af, og dræn vandet fra.

  7. Snit de kogte kartofler i halve eller i ca. 1 cm tykke skiver, og bland dem med bønnerne. Vend 1/2 – 1 dl pesto i, arranger i en skål eller et fad. Drys med hakkede mandler og fintrevet parmesan. Servér!

Fik du prøvet opskriften?

Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller hvis du er på Instagram: Tag @muttionline eller #muttionline på dine billeder. Så kigger jeg med. Tak!

Kold kartoffelsalat med pesto og grønne bønner

Måske også noget for dig?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.