Kold kartoffelsalat med pesto er smagen af sommer – og det geniale tilbehør til grillmad, fisk og anden sommermad. Du kan gøre alle ingredienser klar i god tid, så du også kan nå en lang dag ved stranden – og bare vende kartoffelsalaten sammen til spisetid.
Ekstra smag – kog kartoflerne med krydderurter
I sommerhalvåret har jeg altid friske krydderurter ved hånden, og derfor koger jeg både bønner og kartofler med en frisk krydderbuket. Den kan du variere efter smag – du kan også bruge fx persille, dild og løvstikke. Det giver ekstra smag, og det dufter skønt i køkkenet.
Har du ikke den slags ved hånden, så kan du naturligvis også lave kartoffelsalaten bare med pesto, som jo også er fuldt af smag.
Vil du gøre klar til kartoffelsalaten i god tid?
Du kan sagtens gøre alle ingredienser klar på forhånd, så du har hurtig kartoffelsalat til aften:
- Trim, snit og kog bønnerne. Sæt dem i køleskabet.
- Trim og kog kartoflerne. Sæt dem også i køleskabet.
- Rist mandlerne og hak dem.
- Lav pesto (eller køb en god en) – opbevar i køleskabet.
Så skal du bare snitte kartoflerne, blande kartoffelsalaten, drysse med mandlerne og rive lidt parmesan over.
Kold kartoffelsalat på flere måder
Du kan sagtens variere din kartoffelsalat med andre ingredienser. Prøv for eksempel:
- Erstat grønne bønner med grønne asparges. Asparges skal bare koges et minut og køles af på samme måde som bønnerne.
- Tilsæt friskpillede ærter (evt. giv dem et kort opkog først)
- Tilsæt langtidsbagte tomater.
- Brug ramsløgpesto i stedet for basilikumpesto.
- Prøv med små buketter broccoli. De skal bare koges et minut og køles af med det samme som bønnerne.
- Vend frisk rucola eller babyspinat i.
- Giv ekstra kant med dine yndlingsoliven, halverede.
- Eller top op med sprødstegte kapers – opskriften er her.