Scan for at gå til opskrift
Kold kartoffelsalat med pesto
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 15 minutter min
Samlet 30 minutter min
Til kartoffelsalaten skal du bruge:
- 400 g fine grønne bønner
- 500 g små (gerne nye kartofler)
- 5 spsk pesto (bedst hjemmelavet)
- 40 g mandler (til servering)
- 20 g parmesan (til servering)
Valgfrit: Til kogevandet kan du bruge:
- 10 blade salvie
- 1 kvist frisk rosmarin
- 1 laurbærblad
- salt
Hvis du ikke har ristede mandler – start med at riste dem, bedst i ovnen ved 140 grader i ca. 25 minutter.
Trim bønnerne, og halver dem med et skråt snit på tværs. Trim kartoflerne (de skal næppe skrælles, bare skures).
Kog vandet op med salt og evt. krydderbuketten. Bemærk, du skal bruge kogevandet både til bønnerne og kartoflerne, men ikke samtidig.
Kog så bønnerne i 3 minutter, til de er møre, men stadig har bid. Fisk dem op med en hulske, og flyt dem til koldt vand for at stoppe kogningen i dem. Dryp dem af.
Tilsæt nu kartoflerne til kogevandet, og kog dem lige akkurat møre 10-12 minutter (efter størrelse). Dræn kogevandet fra, smid krydderbuketten ud, og hæld straks koldt vand over kartoflerne. Lad dem køle helt af, og dræn vandet fra.
Hak mandlerne.
Snit de kogte kartofler i halve eller i ca. 1 cm tykke skiver, og bland dem med bønnerne. Vend pesto i, arranger i en skål eller et fad. Riv parmesan over og drys med hakkede mandler. Servér!