Go Back
+ servings
Scan for at gå til opskrift
QR Code
kartoffelsalat med pesto og grønne bønner

Kold kartoffelsalat med pesto

Antal 4 personer
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Samlet 30 minutter

Ingredienser

Til kartoffelsalaten skal du bruge:
  • 400 g fine grønne bønner
  • 500 g små (gerne nye kartofler)
  • 5 spsk pesto (bedst hjemmelavet)
  • 40 g mandler (til servering)
  • 20 g parmesan (til servering)
Valgfrit: Til kogevandet kan du bruge:
  • 10 blade salvie
  • 1 kvist frisk rosmarin
  • 1 laurbærblad
  • salt

Dine egne noter

Tilberedning

  • Hvis du ikke har ristede mandler – start med at riste dem, bedst i ovnen ved 140 grader i ca. 25 minutter.
  • Trim bønnerne, og halver dem med et skråt snit på tværs. Trim kartoflerne (de skal næppe skrælles, bare skures).
  • Kog vandet op med salt og evt. krydderbuketten. Bemærk, du skal bruge kogevandet både til bønnerne og kartoflerne, men ikke samtidig.
  • Kog så bønnerne i 3 minutter, til de er møre, men stadig har bid. Fisk dem op med en hulske, og flyt dem til koldt vand for at stoppe kogningen i dem. Dryp dem af.
  • Tilsæt nu kartoflerne til kogevandet, og kog dem lige akkurat møre 10-12 minutter (efter størrelse). Dræn kogevandet fra, smid krydderbuketten ud, og hæld straks koldt vand over kartoflerne. Lad dem køle helt af, og dræn vandet fra.
  • Hak mandlerne.
  • Snit de kogte kartofler i halve eller i ca. 1 cm tykke skiver, og bland dem med bønnerne. Vend pesto i, arranger i en skål eller et fad. Riv parmesan over og drys med hakkede mandler. Servér!