Instagram Facebook email ArrowDown ArrowLeft ArrowRight Back to top of page
Grøn kartoffelsalat med olie-eddikedressing

Kold kartoffelsalat spiser jeg cirka én gang om året, til gengæld skal den være god. Grøn og proppet med nye kartofler, krydderurter og grønsager. Mayonnaise har jeg aldrig fundet kærligheden til, så min version er med den klassiske olie-eddikedressing. Frisk og fransk i det.

Kold kartoffelsalat som tilbehør

Kartoffelsalaten er oplagt som tilbehør til fx røget fisk, grillmad, frokostbordet  – eller hvad du og dit køleskab nu er i humør til :-)

Elsker du nye kartofler, så lige 3 tips:

  • Køb nu rigeligt. Så er der både til en varm servering med din aftensmad – og kartoffelsalat senere.
  • Kog dem ikke for meget (se kogetid nedenfor – husk dog, at der er forskel på størrelsen, så hvis dine kartofler er ret store, skal du lægge lidt tid til).
  • Giv dem selskab af friske krydderurter. Så smager sommeren virkelig igennem!

Opskriften på olie-eddikedressingen finder du lige her.

Og har du en rest kolde kartofler fra i går? Så går det hele endnu nemmere. Gå direkte til instruktionens punkt 2.

Opskrift på grøn kartoffelsalat med olie-eddikedressing

Aftensmad, Salater

Rækker til: 4

Forberedelse: 45 minutter

Tilberedning: ca. 12 minutter

Du skal bruge:

  • 1 kg nye, skrubbede kartofler
  • 1 squash
  • 30 cherrytomater
  • 1 lille potte dild
  • 1/2 potte basilikum
  • 2 avocados
  • 2 dl friske pillede ærter
  • 1 rødløg eller 2 forårsløg
  • evt. ærteskud til pynt
  • 1 dl af den gode olie-eddikedressing, se link ovenfor
  • evt. en rest røget kylling eller varmrøget laks, 2-300 g (kan udelades)

Sådan gør du:

  1. Kog de skrubbede kartofler i en gryde: Hæld 3 cm vand i bunden af gryden, drys med salt. Læg gerne en dusk dild ned til dem. Læg så tætsluttende låg på, og kog kartoflerne ca. 12 minutter (de koger også i dampen). Stik i kartoflerne for at mærke, hvornår de er præcis done. Sluk, hæld vandet fra, hæld koldt vand over og hæld det fra også.

Mens kartoflerne koger - gå i gang med resten:

  1. Skyl alle de øvrige grønne sager.

  2. Snit squashen i halve eller kvarte skiver, og steg dem i olivenolie. De må gerne tage farve. Halver cherrytomaterne, klip dilden, hak basilikum groft, skær avocadoerne i tern eller skiver, pil ærterne, og snit løgene i tynde skiver. Til sidst, skær kartoflerne i mundrette bidder, halve eller kvarte.

  3. Tag lidt dild og tomater fra til pynt (sammen med evt. ærteskud). Bland resten med ca. 1 dl olie-eddikedressing (prøv dig frem med lidt mindre først). Anret i et fad, evt. med kylling eller laks. Drys pynten over og server.

Fik du prøvet opskriften?

Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller tag @muttionline eller #muttionline på dine billeder på Instagram.

Kold kartoffelsalat som selvstændig ret

Denne gang fik min kartoffelsalat også lidt røget kylling, og så fungerer den fint som let aftensmad i sig selv. Du kan også sagtens bruge varmrøget laks, andre rester fra grillen eller en rest vegetardeller, hvis du har.

Og du kan jo altid snuppe en koldskål til dessert …

 

Måske også noget for dig?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.