Har du lyst til en frisk, kold kartoffelsalat, der smager af sommer? Så snup en grøn variant – en kartoffelsalat marineret med olie-eddikedressing, krydderurter og grønt!
Marineret kartoffelsalat uden mælkeprodukter
Kold kartoffelsalat er noget, jeg først har lært at spise sent i livet. Sikkert fordi, jeg har set for mange af de der mayo-udgaver fra spand – du ved nok, hvad jeg mener. Problemet er også, at mayonnaise bare aldrig har været noget for mig. Faktisk foretrækker jeg en kold kartoffelsalat uden mælkeprodukter.
Så hey, man kan jo heldigvis lave en grøn kartoffelsalat i stedet. Proppet med nye kartofler og forårets friske grønsager – marineret i en olieeddikedressing med krydderurter. Et par spiselige blomster på toppen. Her blev det en kold kartoffelsalat med asparges, små tomater, avocado og ærter – og den klassiske olie-eddikedressing, selvfølgelig. Frisk og fransk i det.
Grøn kartoffelsalat som tilbehør – eller hovedret
Grøn kartoffelsalat er oplagt som tilbehør til fx røget fisk, grillmad, frokostbordet – eller hvad du og dit køleskab nu er i humør til :-)
Om sommeren synes jeg også, det er ret skønt at kunne bikse en aftensmad sammen på et kvarter – og her kommer kartoffelsalaten absolut ind handy. Du kan jo også sagtens variere over temaet med det, du har i køleskabet og i haven. Grønne bønner, dild, radiser – you name it.
Du kan også overveje, om du skal lave en grøn kartoffelsalat med pesto?
Elsker du nye kartofler, så lige 3 tips:
- Køb nu rigeligt. Så er der både til en varm servering med din aftensmad – og kartoffelsalat senere.
- Kog dem ikke for meget (se kogetid nedenfor – husk dog, at der er forskel på størrelsen, så hvis dine kartofler er ret store, skal du lægge lidt tid til).
- Giv dem selskab af friske krydderurter i gryden, mens de bliver kogt. Så smager sommeren virkelig igennem!
Opskriften på olie-eddikedressingen finder du lige her.
Og har du en rest kolde kartofler fra i går? Så går det hele endnu nemmere. Gå direkte til instruktionens punkt 2.
Grøn kartoffelsalat som aftensmad?
Du kan sagtens bruge kartoffelsalaten som frokost eller aftensmad i sig selv. Hvis du gerne vil have lidt ekstra protein i den, så prøv fx:
- En rest røget kylling eller laks
- Rester fra grillen
- Vegetardeller
- Kogte smilende æg (æg kogt ca. 7 minutter)
- Eller helt simpelt: Tilsæt en dåse butterbeans eller cannellinibønner
Og du kan jo altid snuppe en koldskål til dessert …
Andre gode forårssalater (og salater der smager af sommer)
Nye kartofler. Asparges. Rabarber. Det hele smager af forår, og her får du lige tre andre forslag, der altid hitter, når lyset vinder over mørket fra april og frem …