Scan for at gå til opskrift
Grøn kartoffelsalat med olie-eddikedressing
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 12 minutter min
Samlet 27 minutter min
- 1 kg kartofler (bedst med nye kartofler)
- løvstikke, persille eller dild (til kogevandet, valgfrit)
- 200 g grønne asparges
- 30 cherrytomater
- ½ bundt frisk basilikum
- 2 avocados
- 2 dl friske pillede ærter
- 1 rødløg (eller 2 forårsløg)
Dressing
- 1 spsk hvidvinseddike
- 3 spsk olie (fx halvt olivenolie, halvt rapsolie)
- ½ tsk dijonsennep
- salt og friskkværnet peber
- purløg og gerne purløgsblomster til pynt
Hvis du ofte bruger en olie-eddikedressing til salat, anbefaler jeg varmt, at du laver en stor portion med det samme. Så har du altid dressingen ved hånden.
Opskriften på olie-eddikedressingen er her.
Det tager seriøst 5 minutter. Og dem sparer du mange gange senere 😊
Skrub kartoflerne, og kog dem i en gryde: Hæld 4 cm vand i bunden af gryden, drys med salt. Læg gerne en dusk dild, persille eller lidt løvstikke ned til dem. Læg så tætsluttende låg på, og kog kartoflerne ca. 12 minutter (de koger også i dampen).
Knæk bunden af dine asparges, skyl dem, og skær dem i mundrette stykker på skrå. Læg dem i en lille skål.
Stik i kartoflerne for at mærke, hvornår de er præcis done. Sluk, hæld vandet over aspargesene, og lad dem trække et minut, hæld vandet fra. Hæld koldt vand over kartoflerne, og hæld det fra efter et minuts tid.
Mens kartoflerne koger - gå i gang med resten:
Halver cherrytomaterne, hak basilikum groft, skær avocadoerne i tern eller skiver, pil ærterne, og snit rødløg i tern. Til sidst, skær kartoflerne i mundrette bidder, halve eller kvarte.
Ryst dressingen sammen.Se tip om dressing lige under opskriften. Vend salaten med dressingen. Anret i et fad. Klip purløg over, og server.