Go Back
+ personer
Scan for at gå til opskrift
QR Code

Stegt rødspætte med panko

Antal 4 personer
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 10 minutter
Samlet 20 minutter

Ingredienser

  • 4 flåede rødspætter med ben
  • 1 dl mel
  • 2 dl pankorasp
  • 1 æg (sammenpisket)
  • salt og friskkværnet peber
  • smør (til stegning)
  • olivenolie (til stegning)
Tilbehør fx
  • citron
  • kartofler
  • årstidens grønt
  • persillesmør (eller myntedip)
  • persille

Tilberedning

  • Skyl rødspætterne grundigt – gå dem efter indvendigt – og dup dem tørre med køkkenrulle. Vend dem i mel. Slå et æg ud i en tallerken. Hæld pankorasp ud i en anden tallerken.
  • Pisk ægget nogenlunde jævnt med en gaffel. Vend så hver rødspætte først i ægget, og drys med salt og peber på begge sider (det kan du gøre, inden du hiver fisken over i raspen).
  • Lad ægget løbe lidt af, og vend så rødspætten i rasp. Læg til side. Næste …
  • Steg rødspætterne 4-6 minutter på hver side. Først et minut med god varme, til de tager farve. Skru så ned og vend dem først, når du kan se, at fiskekødet begynder at blive hvidt.
    Tip! På fiskens 'smalle' side, mellem bug og hoved, sidder et tydeligt brystben. Når det kan rokkes fri, er fisken mør.
  • Server straks!