Scan for at gå til opskrift
Stegt rødspætte med panko
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 10 minutter min
Samlet 20 minutter min
- 4 flåede rødspætter med ben
- 1 dl mel
- 2 dl panko rasp
- 1 æg (sammenpisket)
- salt og friskkværnet peber
- smør og olivenolie til at stege i
Tilbehør fx
- Citron
- Kartofler
- årstidens grønt
- Persillesmør eller myntedip
- Frisk persille
Skyl rødspætterne grundigt – gå dem efter indvendigt – og dup dem tørre med køkkenrulle. Vend dem i mel. Slå et æg ud i en tallerken. Hæld pankorasp ud i en anden tallerken.
-
Pisk ægget nogenlunde jævnt med en gaffel. Vend så hver rødspætte først i ægget, og drys med salt og peber på begge sider (det kan du gøre, inden du hiver fisken over i raspen).
-
Lad ægget løbe lidt af, og vend så rødspætten i rasp. Læg til side. Næste …
Steg rødspætterne 4-6 minutter på hver side. Først et minut med god varme, til de tager farve. Skru så ned og vend dem først, når du kan se, at fiskekødet begynder at blive hvidt.Tip! På fiskens 'smalle' side, mellem bug og hoved, sidder et tydeligt brystben. Når det kan rokkes fri, er fisken mør. Server straks!