Go Back
+ servings
Scan for at gå til opskrift
QR Code
Paneret rødspætte - stegt rødspætte med panko-rasp

Stegt rødspætte med panko

Antal 4 personer
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 10 minutter
Samlet 20 minutter

Ingredienser

  • 4 flåede rødspætter med ben
  • 1 dl mel
  • 2 dl panko rasp
  • 1 æg (sammenpisket)
  • salt og friskkværnet peber
  • smør og olivenolie til at stege i
Tilbehør fx
  • Citron
  • Kartofler
  • årstidens grønt
  • Persillesmør eller myntedip
  • Frisk persille

Dine egne noter

Tilberedning

  • Skyl rødspætterne grundigt – gå dem efter indvendigt – og dup dem tørre med køkkenrulle. Vend dem i mel. Slå et æg ud i en tallerken. Hæld pankorasp ud i en anden tallerken.
  • Stegt rødspætte - paneret rødspætte med panko-rasp
    Pisk ægget nogenlunde jævnt med en gaffel. Vend så hver rødspætte først i ægget, og drys med salt og peber på begge sider (det kan du gøre, inden du hiver fisken over i raspen).
  • Stegt rødspætte - paneret rødspætte med panko-rasp
    Lad ægget løbe lidt af, og vend så rødspætten i rasp. Læg til side. Næste …
  • Steg rødspætterne 4-6 minutter på hver side. Først et minut med god varme, til de tager farve. Skru så ned og vend dem først, når du kan se, at fiskekødet begynder at blive hvidt.
    Tip! På fiskens 'smalle' side, mellem bug og hoved, sidder et tydeligt brystben. Når det kan rokkes fri, er fisken mør.
  • Server straks!