Følg med her:

Vil du ha' flere opskrifter i samme stil?
Du kan vælge mellem to nyhedsbreve - direkte i din indbakke. Vil du se?
Du kan vælge mellem to nyhedsbreve - direkte i din indbakke. Vil du se?
Er du på udkig efter en mættende salat med spidskål og masser af kulør? Så er den her: En måltidssalat med både quinoa og edamamebønner - plus farverigt fyld og en skøn, lidt spicy og cremet dressing.
Du kan bruge salaten både som en måltidssalat og som tilbehør til aftensmaden. Den vegetariske salat er baseret på to gode, mættende proteinkilder: Edamamebønner og quinoa. De smager mildt begge to, og det giver jo plads til andre biroller i salaten:
Synes du alligevel, der skal noget ekstra mættende sammen med salaten, kan du sagtens servere den sammen med fx vegetarfrikadeller eller fx pitabrød og en hummus efter din smag.
Hvis du justerer, kan tiderne ændre sig.
Til sådan en mættende salat fik jeg lyst til en mere cremet og spicy dressing end min sædvanlige olie-eddikedressing. Og jeg er ikke så begejstret for creme fraiche-dressing til salat. Så i stedet tog jeg udgangspunkt i min tahindressing: En cremet og smagfuld dressing, du kan røre sammen på få øjeblikke.
Her har den så fået en twist med harissa – en tunesisk chilipasta, der findes i utallige varianter. Jeg kan godt lide en, der smager af mere end chili, så den både er stærk og krydret. Og den giver salaten lidt krydret kant.
Du kan sagtens improvisere lidt over, hvad du fylder op med i den mættende salat. Bare start med quinoa og edamamebønner – så skal du nok blive mæt.
Prøv fx
Få mine nyhedsbreve med - mest grønne - tips og opskrifter i din indbakke. Ganske gratis!
(Du kan altid afmelde igen)