Scan for at gå til opskrift
Mættende salat med rød spidskål
Forb. tid 20 minutter min
Køletid 30 minutter min
Til salaten skal du bruge:
- 100 g quinoa (før kogning)
- salt (til kogevandet)
- 200 g edamame bønner (mukimame, uden skal)
- 1 majskolbe
- 200 g rød spidskål (tilberedt vægt)
- 1 avocado
- ½ lime (valgfrit)
- frisk persille og koriander
- 125 g blåbær
Spicy chilidressing
- 2 spsk tahin
- ½ fed hvidløg
- ½ lime (saften, smag til)
- koldt vand
- 1 tsk harissa (smag til)
- salt (smag til)
Kog gerne en hel pose quinoa ad gangen, når du alligevel er i gang. Så er der til andre salater eller fx rødbedebøffer. Du kan opbevare kogt quinoa i fryseren ved -18 grader i op til et år. Den kan dog udtørre lidt over tid, så det er altid en god idé at huske at bruge den 😊
Jeg koger 1 dl quinoa i 1,5 dl vand i ca. 13 minutter. Det kan du gange op alt efter, hvor meget quinoa du har.
Start med at koge quinoa. 100 g quinoa til 2,5 dl vand plus lidt salt. Kog i ca. 13 minutter, køl af.
Hæld vand over edamamebønnerne, og lad dem tø op. Dræn vandet fra.
Tilbered majskolben – nemmest i mikroovn: Giv hele kolben med bladene på 4 minutter på max effekt. Lad den køle lidt af. Skær så bunden af højt nok oppe til, at du skærer alle bladene over, hold fast i toppen, og ryst kolben ud. Skær den i tykke skiver.
Snit rød spidskål fint, fx med mandolinjern.
Skær avocadoen i tern, og vend dem evt. i frisk limesaft, så de holder sig friske i farven
Hak krydderurterne groft.
Spicy dressing:
Pres hvidløg og limesaft. Rør dressingen sammen, fortynd med vand til en passende konsistens, og smag til.
Vend salaten sammen, drys med blåbær, og server med majs i stykker og dressingen ved siden af.