Go Back
+ servings
Scan for at gå til opskrift
QR Code
Mættende salat med rød spidskål og spicy chilidressing

Mættende salat med rød spidskål

Antal 4 personer
Forb. tid 20 minutter
Køletid 30 minutter

Ingredienser

Til salaten skal du bruge:
  • 100 g quinoa (før kogning)
  • salt (til kogevandet)
  • 200 g edamame bønner (mukimame, uden skal)
  • 1 majskolbe
  • 200 g rød spidskål (tilberedt vægt)
  • 1 avocado
  • ½ lime (valgfrit)
  • frisk persille og koriander
  • 125 g blåbær
Spicy chilidressing
  • 2 spsk tahin
  • ½ fed hvidløg
  • ½ lime (saften, smag til)
  • koldt vand
  • 1 tsk harissa (smag til)
  • salt (smag til)

Kokkens noter

Kog gerne en hel pose quinoa ad gangen, når du alligevel er i gang. Så er der til andre salater eller fx rødbedebøffer. Du kan opbevare kogt quinoa i fryseren ved -18 grader i op til et år. Den kan dog udtørre lidt over tid, så det er altid en god idé at huske at bruge den 😊
Jeg koger 1 dl quinoa i 1,5 dl vand i ca. 13 minutter. Det kan du gange op alt efter, hvor meget quinoa du har.

Dine egne noter

Tilberedning

  • Start med at koge quinoa. 100 g quinoa til 2,5 dl vand plus lidt salt. Kog i ca. 13 minutter, køl af.
  • Hæld vand over edamamebønnerne, og lad dem tø op. Dræn vandet fra.
  • Tilbered majskolben – nemmest i mikroovn: Giv hele kolben med bladene på 4 minutter på max effekt. Lad den køle lidt af. Skær så bunden af højt nok oppe til, at du skærer alle bladene over, hold fast i toppen, og ryst kolben ud. Skær den i tykke skiver.
  • Snit rød spidskål fint, fx med mandolinjern.
  • Skær avocadoen i tern, og vend dem evt. i frisk limesaft, så de holder sig friske i farven
  • Hak krydderurterne groft.
Spicy dressing:
  • Pres hvidløg og limesaft. Rør dressingen sammen, fortynd med vand til en passende konsistens, og smag til.
  • Vend salaten sammen, drys med blåbær, og server med majs i stykker og dressingen ved siden af.