Følg med her:

Få inspiration til en lidt grønnere jul!
Tilmeld dig et nyhedsbrev, og få mine tips til en lidt grønnere, lidt grovere og lidt sødere jul!

Tilmeld dig et nyhedsbrev, og få mine tips til en lidt grønnere, lidt grovere og lidt sødere jul!
Luksus råkost med rødbede, gulerod og grønkål – med quinoa, avocado og granatæble. Smuk, mættende og fuld af smag.

Det lyder måske ikke som luksus, når jeg siger råkost med rødbede, gulerod og grønkål – men her får de grove grøntsager virkelig godt selskab af både avocado, quinoa og granatæble. Plus ristede mandler på toppen, og så bliver råkosten simpelthen: På toppen. Lidt en overraskelse for mig, at en råkost kan blive så stort et hit. Men prøv selv, så kan det jo være, du giver mig ret.
Hvis du har lavet salater fra bloggen før, ved du nok, at jeg også er tilhænger af en god dressing, så det får du selvfølgelig også her. En klassisk vinaigrette, der spiller godt sammen med kombinationen af de grove vintergrøntsager og den møre quinoa. Resultat: Mere blødt udtryk – og mere smag.
Hvis du justerer, kan tiderne ændre sig.
Da jeg var barn, var råkost for det meste bare revne gulerødder, måske med æbler og rosiner. Det er ikke helt der, vi er med denne her …
Den har fået lidt flere kategorier:


Du kan sagtens lege med ingredienserne i råkosten. Skift quinoa ud med perlespelt eller bulgur, brug spinat i stedet for grønkål – eller tilsæt feta for en mere cremet og salt kontrast. Avocado kan du bytte ud med eller appelsinfileter for en endnu mere julet version, og dressingen kan du tilsvarende gøre mere julet med en citrondressing – eller mere asiatisk med en asiatisk dressing.
Brug det, du har – og det, du har lyst til!

Herhjemme spiser vi altid en grøn forret, i praksis næsten altid en salat, og her har det vist sig, at jeg næsten ikke kan lave portionen for stor. Pyt med, hvad der kommer bagefter, når der kommer denne her råkost med rødbede først. Åbenbart.
Det er dog lykkedes at få en rest med i madpakken også (tricket er at tage en portion fra, inden den kommer på bordet). Og som måltidssalat synes jeg, den godt må få lidt ekstra protein. Derfor foreslår jeg også, at du kan tilsætte edamamebønner, der passer fint ind, både i smag, tekstur og farve.
Dressingen er min klassiske vinaigrette – eller du kan lave en lille portion dressing til lejligheden. Den er skrevet ind i opskriften.

Hvornår passer det ind med en lidt ekstra lækker rødbederåkost? Min første indskydelse er at sige: Til jul! Eller julefrokost.
Men det er jo ikke jul så længe, så det vil være lidt ærgerligt at lade sig begrænse af det. Og reelt passer råkosten godt til nærmest alt i efterårets og vinterens køkken. Hvis du får sovs til din aftensmad, vil jeg dog anbefale, at du holder råkostsalaten på en tallerken (eller i en skål) for sig. Prøv den for eksempel til:



Jeg elsker at sætte en farverig salat på bordet, og om vinteren er det nærmest en opskrift på overlevelse. Måske kan du kende det. Her får du et par andre gode, grove salater, der gør både maven og øjnene glade:



Få mine nyhedsbreve med - mest grønne - tips og opskrifter i din indbakke. Ganske gratis!
(Du kan altid afmelde igen)