Scan for at gå til opskrift
Luksus råkost med rødbede, gulerod og grønkål
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 15 minutter min
Samlet 30 minutter min
- 1 dl quinoa (+ vand og salt)
- 150 g rødbeder
- 150 g gulerødder
- 75 g grønkål
- 1 avocado
- ½ granatæble
- 1,5 dl edamamebønner (pillede, optøede)
- 25 g mandler (gerne ristede)
Til dressingen:
- 1 spsk olivenolie
- 1 spsk rapsolie
- 1 spsk hvid balsamico (eller foretrukken eddike)
- ¼ tsk dijon sennep
- ½ fed hvidløg
- salt og friskkværnet peber
Start med at koge quinoa i 1,5 dl let saltet vand i ca. 13 minutter. Køl af.
Rist mandlerne på pande eller i ovn. Køl af, og hak dem groft. Rens gulerødder og rødbeder, og riv dem groft (julienne eller spiralizer fungerer bedst - så bliver råkosten ikke så rød).
Skyl grønkål, slyng den, og masser den med lidt olie. Hak den - ikke for fint.
Pil granatæble, og skær avocado i tern.
Til dressingen: Pres eller riv hvidløg, og pisk dressingen sammen (eller ryst den sammen i et glas med låg).
Bland rødbeder, gulerødder, grønkål, avocado, evt. edamamebønner og quinoa i et fad. Fordel dressingen over, og vend evt. lidt rundt. Drys med granatæblekerner og mandler, og server!