Go Back
+ servings
Scan for at gå til opskrift
QR Code
Luksus råkost med rødbede, gulerod og grønkål

Luksus råkost med rødbede, gulerod og grønkål

Antal 4 personer
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Samlet 30 minutter

Ingredienser

  • 1 dl quinoa (+ vand og salt)
  • 150 g rødbeder
  • 150 g gulerødder
  • 75 g grønkål
  • 1 avocado
  • ½ granatæble
  • 1,5 dl edamamebønner (pillede, optøede)
  • 25 g mandler (gerne ristede)
Til dressingen:
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 spsk rapsolie
  • 1 spsk hvid balsamico (eller foretrukken eddike)
  • ¼ tsk dijon sennep
  • ½ fed hvidløg
  • salt og friskkværnet peber

Tilberedning

  • Start med at koge quinoa i 1,5 dl let saltet vand i ca. 13 minutter. Køl af.
  • Rist mandlerne på pande eller i ovn. Køl af, og hak dem groft.
  • Rens gulerødder og rødbeder, og riv dem groft (julienne eller spiralizer fungerer bedst - så bliver råkosten ikke så rød).
  • Skyl grønkål, slyng den, og masser den med lidt olie. Hak den - ikke for fint.
  • Pil granatæble, og skær avocado i tern.
  • Til dressingen: Pres eller riv hvidløg, og pisk dressingen sammen (eller ryst den sammen i et glas med låg).
  • Bland rødbeder, gulerødder, grønkål, avocado, evt. edamamebønner og quinoa i et fad. Fordel dressingen over, og vend evt. lidt rundt. Drys med granatæblekerner og mandler, og server!