Følg med her:

Få inspiration til en lidt grønnere jul!
Tilmeld dig et nyhedsbrev, og få mine tips til en lidt grønnere, lidt grovere og lidt sødere jul!

Tilmeld dig et nyhedsbrev, og få mine tips til en lidt grønnere, lidt grovere og lidt sødere jul!
Nøddefrikadeller, der er fulde af umami fra champignons, løg, hvidløg. Prøv de skønneste sprøde vegetarfrikadeller.

Nøddefrikadeller er skøn aftensmad for både store og små – og du behøver ikke være vegetar for at elske dem. Nødderne gør dem virkelig sprøde med bid og knas – og du får masser af umami fra svampe, løg og hvidløg.
Hvis du gerne vil overbevise din familie om, at det ikke skader at spise lidt grønnere, er de her vegetarfrikadeller med nødder og champignons også en blid start. Jeg har krydret nøddefrikadellerne med krydderier som timian og rosmarin, så de smager af det europæiske køkken – og hvis du får lyst til en sauce ved siden af, kan du finde en svampesauce her.
Opskriften giver en god stor portion, så har du også til madpakken dagen efter – en en god rest til senere på ugen.
Hvis du justerer, kan tiderne ændre sig.

Du kan servere frikadellerne med mange typer tilbehør.
På billederne har jeg lavet en grønkålssalat med letkogte kerner, avocado, feta og min olie-eddikedressing. Lidt hummus ved siden af.
Du kan også lave kartofler eller andre rodfrugter i ovnen til – sammen med den avodadodip med et strejf af hvidløg – den er beskrevet i opskriften.
Prøv også med andre salater – fx en spidskålssalat eller en bagt salat.

Der er efterhånden flere, der har fortalt, at de bruger nøddefrikadellerne som det vegetariske alternativ til julemiddagen. Det vil jeg sandelig ikke modsætte mig. Her kan du så servere med mere klassisk juletilbehør, for eksempel:


Og snup svampesaucen herfra:

Få mine nyhedsbreve med - mest grønne - tips og opskrifter i din indbakke. Ganske gratis!
(Du kan altid afmelde igen)