Instagram Facebook email ArrowDown ArrowLeft ArrowRight Back to top of page

Sprøde vegetarfrikadeller med champignons og nødderDe her vegetarfrikadeller med champignons og nødder er næsten som falafel – og så selvfølgelig overhovedet ikke. Nødderne gør dem virkelig sprøde med bid og knas – og du får masser af umami fra svampe, løg, hvidløg.

Smagen er dog lige hoppet op nord for Middelhavet. Her får du milde grønne krydderier som timian og rosmarin i stedet for falaflens spidskommen, koriander, kanel og nelliker. En dejlig variation af sprød aftensmad, når jeg nu ikke kan få falafel hver dag ;-)

Opskriften giver en god stor portion, så har du også til madpakken – eller gæster – eller dagen efter.

Tilbehør til vegetarfrikadeller?

Jeg serverer nøddefrikadellerne med gode rodfrugter i ovnen, en spinatsalat – og en frisk avocado-yoghurtdip med et strejf hvidløg. Dippen kan du se opskriften på herunder.

Opskrift på vegetarfrikadeller med champignons, nødder og quinoa

Aftensmad

Rækker til: 4 - mindst!

Forberedelse: 45 minutter

Tilberedning: 20 minutter i alt

Du skal bruge:

  • 1 løg, evt. rødløg
  • 2 fed hvidløg
  • 250 g champignons eller andre svampe
  • 250 g nødder (bland gerne hasselnødder og valnødder)
  • 1 dl quinoa (skal koges)
  • 2 æg
  • 1 tsk tørret timian
  • 1 tsk tørret rosmarin
  • 1 dl fine havregryn
  • Evt. 2 spsk mel
  • 1/2 tsk salt, friskkværnet peber
  • Olivenolie til at stege i

Til dippen skal du bruge:

  • 1 avocado
  • 1 dl græsk yoghurt
  • 1 lille fed hvidløg, presset
  • lidt citronsaft eller limesaft
  • et nip salt

OBS - du skal også bruge:

  • Et hakkeapparat - foodprocessor, minihakker eller tilsvarende. Ellers skal du sætte tid af til at hakke ingredienserne ret fint i hånden. Hvis I er to i køkkenet, er det også en hyggelig tjans :-)

Sådan laver du vegetarfrikadellerne:

  1. Skyl quinoaen, og kog den med lidt salt i 13 minutter. Imens laver du resten klar til din frikadellefars:
  2. Giv havregrynene en tur i din hakker, så de bliver til groft mel.
  3. Hak nødderne. De skal hakkes ret fint, men det er vigtigt, der stadig er stykker, der kan knase.
  4. Hak løg og hvidløg fint.
  5. Hak svampene fint.
  6. Sauter løg og hvidløg i en mellemstor gryde - i olivenolie. Når de er ved at være møre - ikke brune! - tilsæt champignons. Vend rundt, mens svampene afgiver væde. Væden skal ikke dampes af. Rør timian og rosmarin i sammen med 1/2 tsk salt og friskkværnet peber.
  7. Tag gryden af blusset, og tilsæt nødder, kogt quinoa, havremel og æg. Rør farsen godt sammen. (Hvis du synes, den smuldrer lidt for let, kan du tilsætte 2 spsk mel).
  8. Varm olivenolie op på en god stor pande. Form nu farsen til frikadeller og læg dem på panden. Hvis farsen hænger i skeen, så brug tommelfingeren til at rense skeen med hver gang, du er færdig med en frikadelle. Så hænger den mindre i. Jeg steger mine frikadeller på 3 sider - så er de sprøde hele vejen rundt.

Sådan laver du dippen:

  1. Blend avocado, yoghurt og hvidløg sammen, og smag til med citron og salt.

Måske også noget for dig?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.