Instagram Facebook email ArrowDown ArrowLeft ArrowRight Back to top of page

Enhver spanier vil sikkert nægte, at min tortilla med kartofler er en ægte spansk tortilla. En original spansk tortilla skal steges på en pande, og indrømmet – jeg har aldrig fået den med asparges. Vist hellere ikke med parmesan. Men pyt, tak til Spanien for tortilla-ideen og til Aarstiderne, hvor jeg vist hentede inspirationen for nogle år siden.

Tortilla med kartofler er en genial ret, når du har nogle kogte kartofler til overs, men her beskriver jeg fremgangsmåden, hvor du også koger kartoflerne. Hvis du har nogle kogte kartofler stående, så brug endelig dem.

Spansk tortilla i ovn – med kartofler og asparges

Tortilla med kartofler og asparges – en forårsret!

For mig er tortillaen en forårsret, fordi jeg også putter asparges i den. Når jeg kan få nye kartofler, foretrækker jeg også dem, for man kan sagtens smage forskel!

Hvis det ikke er sæson for det, så bruger du bare dem, du kan få, og så bliver den måske lidt mere original spansk. Som jeg kender spanierne, bruger de helst nogle kæmpekartofler, som de skærer i skiver.

Ser det godt ud? Ja! Var der nok til 4? Nej! Vi var to og levnede kun en smule …

Tortillaen er god med en grøn salat til (med olie-eddike-dressing) – og måske, hvis du er i det humør, noget røget laks.Gem

Gem

Spansk tortilla i ovn – med kartofler og asparges

Aftensmad

Rækker til: 3-4

Forberedelse: 30 minutter

Tilberedning: 30 minutter

Du skal bruge:

  • Ca. 300 g kogte (gerne nye) kartofler i tern
  • 1 stort rødløg i tynde skiver
  • 1 fed hakket hvidløg
  • lidt olivenolie
  • 1 bdt. friske grønne asparges
  • 4 æg
  • 1 dl friskreven parmesan
  • 1/2 dl let fløde (eller creme fraiche/græsk yoghurt eller tilsvarende)
  • En håndfuld sorte oliven
  • salt og peber
  • Et bundt purløg til servering

Sådan gør du:

  1. Skur kartoflerne, og sæt dem til at koge med lidt salt.

  2. Tænd ovnen på 200 grader (varmluft).

  3. Snit så rødløg og hvidløg fint, og svits dem i olien, til de er klare, men ikke brune.

  4. Skyl aspargesene, og knæk enderne af så langt nede, du kan (så slipper du for at få det træede med – det kan du ikke vurdere med en kniv). Snit de sprøde asparges i 4-5 cm lange stykker.

  5. Bland æg, ost og fløde/creme fraiche/yoghurt i en skål. Tilsæt salt og peber efter gefühl. Hæld de ristede løg i, og gi’ panden lidt olie igen, inden du smider aspargesstykkerne på og rister dem i nogle få minutter. Vend rundt i dem undervejs.

  6. Skær så de kogte kartofler i mundrette tern.

  7. Tag et ildfast fad (eller en tærteform), beklæd det med bagepapir, og fordel asparges og kartofler på bunden. Hæld æggeblandingen over, pynt med sorte oliven, og sæt det hele i ovnen i 18-20 minutter, til tortillaen har taget lidt lysebrun farve. Servér med friskklippet purløg. Spis!

Fik du prøvet opskriften?

Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller hvis du er på Instagram: Tag @muttionline eller #muttionline på dine billeder. Så kigger jeg med. Tak!

Spansk tortilla i ovn – med kartofler og asparges

Måske også noget for dig?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.