Instagram Facebook email ArrowDown ArrowLeft ArrowRight Back to top of page
Hop til opskriften
()
Pasta med fisk, tomat og courgette

Pasta med fisk er en lynhurtig og lækker måde at få fisk på menuen – og mad på bordet, også på en travl tirsdag. Der er mad på en halv time, og du får både fisk, grønt og pasta i én simpel ret, der smager af en portion mere :-)

Italiensk pasta med fisk á la Frederiksberg

Ideen fik jeg efter et besøg hos en italiensk restaurant på Frederiksberg. Mine forventninger var ikke så høje på forhånd – bedømt udefra – men punkt 1 er det virkelig et hyggeligt sted. Punkt 2 brugte de friske råvarer. Og punkt 3 – det kan smages! Maden smagte skønt, og den blev serveret rygende varm på varme tallerkner. Lige som det skal være.

Andre fiskeretter – med kartofler og med ris

Hvis du er mere til fisk med kartofler til – så tjek den pandestegte kulmule. Den er også inspireret af et restaurantbesøg, men dengang var det på det nedbrændte (men nu heldigvis genopstandne!) Svinkløv Badehotel.

Eller en anden favorit herhjemme: En stegt mørksej med karry og ris. Karrysovsen er lavet på æble, grønsager og kokosmælk, og den giver mig minder om barndommens karry. Altså – sprødstegt fisk, smagfuld karry og ris til.

Hvor glad er du for opskriften?

Giv 1-5 hjerter

Pasta med fisk, tomat og courgette

Aftensmad

Rækker til: 4

Forberedelse: 15 minutter

Tilberedning: 15 minutter

Du skal bruge:

  • 500 g fileteret fisk, fx rødspætte, sej eller torsk

  • 350 g tørret pasta eller bønnepasta

  • 2 rødløg

  • 2 fed hvidløg

  • 1-2 courgetter (efter størrelse og sult)

  • olivenolie at stege i

  • 300 g små tomater, fx datterino

  • 2-2,5 dl fløde

  • 1/2 tsk herbes de provence

  • salt og friskkværnet peber

  • evt. lidt frisk timian eller andet grønt til pynt

Sådan gør du:

  1. Hak løg i fine tern, ca. 7-8 mm på hver led. Hak courgetterne i lige så fine tern. Hak, pres eller riv hvidløg fint. Skyl tomaterne, og skær dem i halve. Skær fiskefileterne i mundrette bidder.

  2. Tag en stor pande, varm olien op til middelvarme, og tilsæt først løg og hvidløg. Sauter, til de er næsten klare, ikke brune. Tilsæt courgettetern, og vend rundt til de er næsten møre. Hvis det steger tørt, tilsæt lidt vand.

  3. Kog pastaen efter anvisning på pakken.

  4. Tilsæt tomaterne på panden, hæld fløde ved, og drys med herbes de provence, salt og peber. Vend forsigtigt rundt. Tilsæt lidt af pastakogevandet, hvis det steger tørt. Sluk for panden.

  5. 3 minutter før pastaen er klar – læg fiskestykkerne ned til pastaen, så de damper med og netop bliver møre.

  6. Dræn vandet fra pastaen – lad det løbe over i et fad, du kan servere i, så fadet bliver varmt. Lad det stå et minut. Hæld så vandet ud, og arranger pasta og fisk i bunden af fadet. Hæld grønsags-flødeblandingen over, pynt med lidt grønt – og server straks!

Fik du prøvet opskriften?

Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller hvis du er på Instagram: Tag @muttionline eller #muttionline på dine billeder. Så kigger jeg med. Tak!

Helt italiensk, helt enkelt …

Pasta med fisk er en enkel ret, som italiensk mad ofte er det – pasta, fisk, courgetter, løg og tomater – lidt fløde – plus lidt krydderier fra den italienske eller sydeuropæiske skuffe.

Når jeg laver den selv, bruger jeg økologiske courgetter og tomater. Det er nogle af de grønsager, hvor jeg virkelig synes, man både kan smage og mærke forskellen fra de konventionelle. Der er simpelthen mere gods i de økologiske.

Pasta med fisk, tomat og courgette

Pasta eller bønnepasta – op til dig

For det meste synes jeg, pastaretter mangler grønsager – eller at der er for meget pasta i forhold til grønsagerne – men ikke her. Og da jeg kom hjem, rekonstruerede jeg retten med bønnepasta, så jeg får noget ekstra protein med hver mundfuld. Du kan selvfølgelig også bruge almindelig pasta, hvis du foretrækker det.

Nå, men til sagen. Fisk, grønsager, pasta og en lille smule fløde. Den kan vi lige klare, selv når vi kommer lidt sent hjem med sultne maver.

Pasta med fisk – men hvilken fisk?

Oprindeligt fik jeg retten med hvid fisk, og det klæder den rigtig godt. For eksempel sej, torsk eller såmænd rødspættefileter. Min fiskehandler foreslog kulmule, og det var også godt. Fisken skal bare være fileteret, uden ben. Siden har jeg også forsøgt med laks, og helt ærligt: Hvorfor ikk? Bare brug den fisk, du helst vil ha’. Det vigtige er, at den ikke falder helt fra hinanden (pas på med de magre fisk – de skal ikke have for længe!) – og at den egner sig til at blive dampet eller let kogt. Det gælder vist for alle de fisk, du kan få i supermarkedet. Og ellers: Spørg din fiskehandler :-)

Måske også noget for dig?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.