Følg med her:

Vil du ha' flere opskrifter i samme stil?
Du kan vælge mellem to nyhedsbreve - direkte i din indbakke. Vil du se?
Du kan vælge mellem to nyhedsbreve - direkte i din indbakke. Vil du se?
Majsdeller er nemme vegetariske deller fra det indonesiske køkken. Server dem med fx en frisk spidskålssalat og peanutdip - det smager himmelsk!
De indonesiske majsdeller er lækre vegetarfrikadeller, der både er sprøde udenpå, bløde indeni og fulde af smag.
Du kan både bruge friske majs og majs fra dåse eller frost. Men tjek, at majskernerne er søde og lækre – det giver langt de bedste majsdeller.
Se tips om tilbehør under opskriften.
Når jeg laver majsdeller, vil jeg gerne både have det sprøde knas fra majskernerne – og en delle, der kan hænge sammen. Derfor kører jeg ca. 2/3 af majskernerne i en minihakker og bruger resten af majskernerne som de er.
Og smag! Det er jo her, det indonesiske køkken kommer ind i billedet. Med ingefær, chili, gurkemeje og soya – plus selvfølgelig, havde jeg nær sagt, hvidløg.
Server med den altid himmelske peanutdip (som også får alle de gode indonesiske smage) – og smagsoplevelsen er komplet.
Hvis du justerer, kan tiderne ændre sig.
I det indonesiske køkken hedder majsdellerne perkedel jagung, men det siger nok ikke en dansker så meget. Men de er en herlig opfindelse, som passer godt ind i både som en snack , en selvstændig ret til aftensmad – og til en lille (eller stor!) servering af ristaffel hele året.
Du kan supplere med fx:
Hvis du laver en større portion, end der bliver spist, kan du sagtens gemme resterne til en madpakke eller til en anden dag. Selv elsker jeg at finde vegetariske deller i køleskabet, når jeg laver madpakke eller frokost. Her kan du enten spise dem kolde eller lune dem lidt, fx i mikroovnen. Og de er altså også gode med et stykke ristet rugbrød!
Hvis du hellere vil gemme resterne til en anden dag, kan du også fryse majsdellerne ned. De holder sig fint i nogle måneder. Bemærk, at de dog ikke får den samme friskstegte sprødhed, når du varmer dem op igen. Det holder nu ikke mig tilbage. Hvis jeg husker det, tager jeg dem op i god tid, og lader dem tø op i køleskabet – og varmer dem lidt i mikroovnen ved servering.
Få mine nyhedsbreve med - mest grønne - tips og opskrifter i din indbakke. Ganske gratis!
(Du kan altid afmelde igen)
Vild med krydret mad 🌶️🧄🫚
Herligt Birgit – så skulle der gerne være noget at vælge imellem! Tak for at skrive 😊
Kh Bodil
Dejlige deller!
Men mener du 1 dl eller 1 spiseskefuld mel – der er vist sneget sig en lille fejl ind i opskriften.
Hej Gitte,
tak for at skrive – og for at læse korrektur 😅 Jeg er ret sikker på, jeg mener dl, så det har jeg rettet. Godt de smagte!
Kh Bodil
Vil lave dem i næste uge. Det lyder lidt voldsomt med to chili. Menes der to hele chili med kerner eller?
Elsker dine opskrifter på vegetarisk aftensmad- virkelig lækkert
Vh Lise Lotte
Hej Lise Lotte,
tak for dit spørgsmål og den søde kommentar, der varmer.
Hvis du tænker, at to hele chilier varmer lidt rigeligt, så skær ned. Jeg bruger for det meste to, men jeg tester også altid styrken først. Nogle gange er én mere end rigeligt.
God fornøjelse!
Kh Bodil