Scan for at gå til opskrift
 
	
        
            
				
				
				
				
				Indonesiske majsdeller
				
				
                
				Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 15 minutter min
Samlet 30 minutter min
 
         
     
 
	
  		- 400 g majskerner (ca. 5,5 dl, friske, fra dåse eller optøede fra frost)
- 6 fed hvidløg
- 4 skalotteløg
- 25 g frisk ingefær (renset vægt)
- 2 frisk rød chili (test og juster)
- 2 tsk stødt gurkemeje
- 1 dl hvedemel (måske lidt mere)
- 2 æg
- 2,5 tsk soya sauce
- 3 forårsløg
 
	
		- Med friske majs: Start med majskolberne. Tilbered dem (fx i mikroovn: 4 min. ved fuld effekt pr. stk – med alle bladene på). Skær kernerne af kolberne. 
- Kør så halvdelen af majskernerne i en minihakker, til de er ret fint hakkede. Hæld dem i en røreskål sammen med resten af majskernerne. 
- Pil hvidløg og skalotteløg, og skær i mindre stykker. Trim ingefær, og skær i tynde skiver. Fjern kernerne fra chili (og test styrken). Hak så hvidløg, skalotteløg, ingefær og chili fint i minihakkeren. Hæld dem over i røreskålen. 
- Snit forårsløg i tynde skiver, og bland alle ingredienser til farsen. Lad den trække, mens du varmer olien op i en lille, gerne lidt dyb pande. 
- Når olien er varm – steg majsfritterne til de er sprøde og gyldne. Jeg stegte på trin 7 ud af 9. 
- Læg dem på fedtsugende papir (fx køkkenrulle) og server, mens de er varme og sprøde.