Opskrift på indonesiske majsdeller
Majsdeller er nemme vegetariske deller fra det indonesiske køkken. Server dem med en frisk spidskålssalat og peanutdip – det smager himmelsk!
Du kan både bruge friske majs og majs fra dåse eller frost. Men tjek, at majskernerne er søde og lækre – det giver langt de bedste majsdeller.
Med knas og smag
Når jeg laver majsdeller, vil jeg gerne både have det sprøde knas fra majskernerne – og en delle, der kan hænge sammen. Derfor kører jeg ca. halvdelen af majskernerne i en minihakker og bruger resten af majskernerne som de er.
Og smag! Det er jo her, det indonesiske køkken kommer ind i billedet. Med ingefær, chili, gurkemeje og soya – plus selvfølgelig, havde jeg nær sagt, hvidløg.
Server med den altid himmelske peanutdip (som også får alle de gode indonesiske smage) – og smagsoplevelsen er komplet.
Opbevaring og genopvarmning
Hvis du laver en større portion, end der bliver spist, kan du sagtens gemme resterne til en madpakke eller til en anden dag. Selv elsker jeg at finde vegetariske deller i køleskabet, når jeg laver madpakke eller frokost. Her kan du enten spise dem kolde eller lune dem lidt, fx i mikroovnen. Og de er altså også gode med et stykke ristet rugbrød!
Hvis du hellere vil gemme resterne til en anden dag, kan du også fryse majsdellerne ned. De holder sig fint i nogle måneder. Bemærk, at de dog ikke får den samme friskstegte sprødhed, når du varmer dem op igen. Det holder nu ikke mig tilbage. Hvis jeg husker det, tager jeg dem op i god tid, og lader dem tø op i køleskabet – og varmer dem lidt i mikroovnen ved servering.