Instagram Facebook email ArrowDown ArrowLeft ArrowRight Back to top of page
()
Laksetærte med hytteost og spinat

Er du en tærte-afficionado? Elsker du laks? Og er du også tilhænger af det synspunkt, at parmesan da aldrig rigtig har spoleret din aftensmad? Så er denne laksetærte lige noget for dig.

Laksetærte med hytteost og spinat

Masser af smag i din laksetærte

For mig er tærte indbegrebet af sprød aftensmad med en god, tæt umami-smag. Umami er det, der sætter prikken over i’et, og det kan fx være med soya, soltørrede tomater, parmesan og som her: Røget laks.

Kombinationen af frisk laks og røget laks kan noget – og når man så lige giver den et skud parmesan oveni, er der ikke så meget at betænke sig på.

Vupti, så har du tærten, der er spist, før man ser sig om. Lav en god salat til – så rækker den til 6 personer. (Ingen garanti – hvis appetitten er særlig stor, er der nok kun til 4).GemGem

GAndre gode madtærter

Madtærter har den fordel, at de næsten kun bliver bedre af at blive lavet færdige i forvejen. Det benytter jeg mig af hvert år til Bogforum, hvor jeg inviterer gæster til aften, men jo selv er af sted hele dagen. Her står menuen altid på tærte. Gerne flere forskellige og altid en ny. Men nogle af mine klassikere er:

Hvis du foretrækker en mere fedtfattig tærtebund, kan du lave den med olie og skyr i stedet for smør. Opskriften finder du her.

Gem

Hvor glad er du for opskriften?

Giv 1-5 hjerter

Magisk laksetærte med hytteost og spinat

Aftensmad

Rækker til: 4-6

Forberedelse: 30 minutter

Tilberedning: 35-40 minutter

Tærtebund - du skal bruge:

  • 100 g hvedemel
  • 100 g grahamsmel
  • 100 g smør
  • lidt salt (mellem to fingre)
  • 1-2 spsk vand til at samle dejen med

Tærtefyld - du skal bruge:

  • 2 små dåser økologisk hytteost
  • 2 æg
  • 50-100 g helbladet spinat (frisk eller optøet fra frost)
  • 75 g revet parmesan
  • 3-400 g frisk laks i tern
  • 100 - 150 g røget laks i tynde skiver

Husk også:

  • Olie til at smøre fadet med.

Sådan gør du:

  1. Smuldr smørret i melet og saml dejen med lidt vand. Rul dejen ud, smør tærtefadet og læg dejen i fadet. Prik med en gaffel og sæt fadet i kold ovn. Tænd ovnen på 180 grader varmluft.

  2. Lav fyldet, mens bunden forbager: Bland fyldet i en skål – dog undtagen den røgede laks.

  3. Når fyldet er klar: Tag tærtefadet ud af ovnen. Hæld halvdelen af fyldet i, læg et lag røget laks på, og top med resten af fyldet.

  4. Sæt tærten i ovnen igen, og bag videre i mindst 45 minutter. Tærten skal have smukke lysebrune toppe.

Fik du prøvet opskriften?

Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller hvis du er på Instagram: Tag @muttionline eller #muttionline på dine billeder. Så kigger jeg med. Tak!

Tip om lige at vente lidt …

Laksetærten er bedst, hvis den får mindst 10 minutter at samle sig lidt, inden du skærer i den. Den er også supergod i morgen, så du kan vælge at bage den dagen før, den skal spises.

Tip om tilbehør til laksetærten:

Jeg serverer altid en god salat sammen med tærte. Alt afhængig af årstid kunne det fx være:

Magisk laksetærte med hytteost og spinat

Måske også noget for dig?

4 kommentarer til Laksetærte – magisk opskrift med hytteost og spinat

    1. Hej Jørn, det er nok et spørgsmål om smag. Du kan godt tage den friske laks ud, men jeg ville ikke erstatte med lige så store mængder røget laks – fordi den er så kraftig i smagen. Håber det giver et fingerpeg :-) Kh Bodil

  1. Vi prøvede efter din opskrift – det smagte himmelsk :-). Vi har en del røget laks – så derfor ville jeg gerne prøve kun med røget – og fint du skriver, at jeg noget mindre – mine køkkenerfaringer er endnu ikke helt so stærke :-). Mvh/Jørn – og stor tak for dit hurtige svar!!

    1. Selv tak, og tak for melde tilbage! Mon ikke der er andre, der kan få lyst til at gøre det samme – nu er din ide i hvert fald givet videre :-)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.