Go Back
+ servings
Scan for at gå til opskrift
QR Code
Laksetærte med hytteost og spinat

Magisk laksetærte med hytteost og spinat

Antal 6 personer
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 45 minutter
Samlet 1 time 5 minutter

Ingredienser

Tærtebund - du skal bruge:
  • 100 g hvedemel
  • 100 g grahamsmel
  • 100 g smør
  • salt (mellem to fingre)
  • 1-2 spsk vand til at samle dejen med
Tærtefyld - du skal bruge:
  • 400 g økologisk hytteost (2 små dåser)
  • 2 æg
  • 75 g helbladet spinat (frisk eller optøet fra frost)
  • 75 g revet parmesan
  • 350 g frisk laks
  • 100 g koldrøget laks (i tynde skiver)
Husk også:
  • olie (til formen, alternativt bagepapir)

Dine egne noter

Tilberedning

  • Smuldr smørret i melet og saml dejen med lidt vand. Rul dejen ud, smør tærteformen og læg dejen i formen. Prik med en gaffel og sæt formen i kold ovn. Tænd ovnen på 180 grader varmluft. Giv den 15-20 minutter.
  • Lav fyldet, mens bunden forbager: Bland fyldet i en skål – dog undtagen den røgede laks.
  • Når fyldet er klar: Tag tærtefadet ud af ovnen. Hæld halvdelen af fyldet i, læg et lag røget laks på, og top med resten af fyldet.
  • Sæt tærten i ovnen igen, og bag videre i ca. 45 minutter. Tærten skal have smukke lysebrune toppe.