Scan for at gå til opskrift
Magisk laksetærte med hytteost og spinat
Forb. tid 20 minutter min
Tilb. tid 45 minutter min
Samlet 1 time t 5 minutter min
Tærtebund - du skal bruge:
- 100 g hvedemel
- 100 g grahamsmel
- 100 g smør
- salt (mellem to fingre)
- 1-2 spsk vand til at samle dejen med
Tærtefyld - du skal bruge:
- 400 g økologisk hytteost (2 små dåser)
- 2 æg
- 75 g helbladet spinat (frisk eller optøet fra frost)
- 75 g revet parmesan
- 350 g frisk laks
- 100 g koldrøget laks (i tynde skiver)
Husk også:
- olie (til formen, alternativt bagepapir)
Smuldr smørret i melet og saml dejen med lidt vand. Rul dejen ud, smør tærteformen og læg dejen i formen. Prik med en gaffel og sæt formen i kold ovn. Tænd ovnen på 180 grader varmluft. Giv den 15-20 minutter.
Lav fyldet, mens bunden forbager: Bland fyldet i en skål – dog undtagen den røgede laks.
Når fyldet er klar: Tag tærtefadet ud af ovnen. Hæld halvdelen af fyldet i, læg et lag røget laks på, og top med resten af fyldet.
Sæt tærten i ovnen igen, og bag videre i ca. 45 minutter. Tærten skal have smukke lysebrune toppe.