Scan for at gå til opskrift
	
        
            
				
				
				
				
				Magisk laksetærte med hytteost og spinat
				
				
                
				Forb. tid 20 minutter min
Tilb. tid 45 minutter min
Samlet 1 time t 5 minutter min
 
			 
         
     
 
	
  		Tærtebund - du skal bruge:
- 100 g hvedemel
 - 100 g grahamsmel
 - 100 g smør
 - salt (mellem to fingre)
 - 1-2 spsk vand
 
Tærtefyld - du skal bruge:
- 400 g hytteost
 - 2 æg
 - 75 g helbladet spinat (frisk eller optøet fra frost)
 - 75 g parmesan (revet)
 - 350 g frisk laks
 - 100 g koldrøget laks  (i tynde skiver)
 
Husk også:
- olie  (til formen, alternativt bagepapir)
 
 
		
		
		
	 
	
		Smuldr smørret i melet og saml dejen med lidt vand. Rul dejen ud, smør tærteformen og læg dejen i formen. Prik med en gaffel og sæt formen i kold ovn. Tænd ovnen på 180 grader varmluft. Giv den 15-20 minutter.
Lav fyldet, mens bunden forbager: Bland fyldet i en skål – dog undtagen den røgede laks.
Når fyldet er klar: Tag tærtefadet ud af ovnen. Hæld halvdelen af fyldet i, læg et lag røget laks på, og top med resten af fyldet.
Sæt tærten i ovnen igen, og bag videre i ca. 45 minutter. Tærten skal have smukke lysebrune toppe.