Instagram Facebook email ArrowDown ArrowLeft ArrowRight Back to top of page

Salat med savoykål og æbler - savoykålsalat Salat med savoykål er ny favorit i mit salatsortiment – en syrlig vintersalat med en himmelsk god dressing. Den er særlig god til lidt efterårets og vinterens retter – and, vildt, coq au vin, nøddesteg, rødbedefrikadeller eller hvad du nu laver.

Inspirationen hentede jeg i Politikens salatkonkurrence for nogle år siden. Jeg kan ikke huske, om denne her vandt – men hos mig er den i hvert fald en salatvinder. Og den har fået savoykål ind i mit køkken. Savoykål kan godt være en lidt besværlig, grov fætter, men her bliver den virkelig lækker.

Salaten er også god efter en dag eller to. Fx til madpakken. Så lav rigeligt!

Hvis du bruger savoykålsalaten som tilbehør, kan du udelade edamamebønner. Men de er gode i madpakken.

Salat med savoykål og æbler - savoykålsalatSavojkålsalat skal snittes fint!

Det vigtige for en god salat med savoykål er at få kålen snittet rigtig fint, så den kan blive lidt mør af dressingen. Det kan du enten gøre i en maskine (med god snittefunktion), på et mandolinjern (nok lidt besværligt) eller med en skarp kniv (skær så tyndt og fint, du orker).
Dressingen har heldigvis evnen til at blødgøre kålen lidt, så hvis kålen er lidt grovere snittet, bliver den blød og mere medgørlig, når den har stået nogle timer.

Gem

Opskrift på vintersalat med savoykål og æbler

Salater

Rækker til: 4 som tilbehør

Forberedelse: 20 minutter

Til salaten skal du bruge:

  • Ca. 1/3 savoykål
  • 2 syrlige æbler (jeg foretrækker danske Elstar)
  • 2 dl optøede, pillede edamamebønner (kan udelades)
  • En god håndfuld valnødder

Til dressingen skal du bruge:

  • 2 spsk økologisk rapsolie
  • 2 spsk ravigottesauce
  • 1 spsk lys eddike (jeg bruger oftest æblecidereddike)
  • Fintrevet skal af en halv økologisk citron
  • 1 spsk friskpresset citronsaft
  • 1 tsk flydende honning
  • salt, peber

Sådan gør du:

  1. Snit kålen fint. Fint, altså! Gerne med foodprocessor, hvis du har. Hak valnødderne groft.

  2. Ryst dressingen sammen i et glas med låg.

  3. Vend kål, edamamebønner og de fleste valnødder sammen med en passende mængde dressing. Lad gerne salaten trække en halv eller en hel time, så kålen mørner lidt. Der er sikkert dressing til en ekstra gang.

  4. Fordel salaten i et fad. Snit æblerne i fine både, og pynt salaten med dem og med de sidste valnødder.

Fik du prøvet opskriften?

Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller hvis du er på Instagram: Tag @muttionline eller #muttionline på dine billeder. Så kigger jeg med. Tak!

Måske også noget for dig?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.