Scan for at gå til opskrift
Salat med savojkål og æbler
Forb. tid 20 minutter min
Til salaten skal du bruge:
- ⅓ savojkål
- 30 g valnødder
- 2 dl edamamebønner (kan udelades)
- 2 syrlige æbler (jeg foretrækker danske Elstar)
Til dressingen skal du bruge:
- 2 spsk rapsolie
- 2 spsk ravigottesauce
- 1 spsk lys eddike (jeg bruger æblecidereddike)
- ½ citron (skal og 1 spsk saft)
- 1 tsk flydende honning (valgfrit)
- salt (peber)
Snit kålen fint. Fint, altså! Gerne med foodprocessor eller mandolinjern. Hak valnødderne groft.
Ryst dressingen sammen i et glas med låg.
Vend kål, edamamebønner og de fleste valnødder sammen med en passende mængde dressing. Der er sikkert dressing til en ekstra gang. Fordel salaten i et fad. Snit æblerne i fine både, pynt salaten med dem og med de sidste valnødder.