Instagram Facebook email ArrowDown ArrowLeft ArrowRight Back to top of page

Laksetærte - magisk opskrift med hytteost og spinatEr du en tærte-afficionado? Elsker du laks? Og er du også tilhænger af det synspunkt, at parmesan da aldrig rigtig har spoleret din aftensmad? Så er denne laksetærte lige noget for dig.

For mig er tærte indbegrebet af sprød aftensmad med en god, tæt umami-smag. Umami er det, der sætter prikken over i’et, og det kan fx være med soya, soltørrede tomater, parmesan og som her: Røget laks.

Kombinationen af frisk laks og røget laks kan noget – og når man så lige giver den et skud parmesan oveni, er der ikke så meget at betænke sig på.

Vupti, så har du tærten, der er spist, før man ser sig om. Lav en god salat til – så rækker den til 6 personer. (Ingen garanti – hvis appetitten er særlig stor, er der nok kun til 4).Gem

Gem

Gem

Gem

Opskrift på magisk laksetærte med hytteost og spinat

Aftensmad

Rækker til: 4-6

Forberedelse: 30 minutter

Tilberedning: 35-40 minutter

Tærtebund - du skal bruge:

  • 100 g hvedemel
  • 100 g grahamsmel
  • 100 g smør
  • lidt salt (mellem to fingre)
  • 1-2 spsk vand til at samle dejen med

Tærtefyld - du skal bruge:

  • 2 små dåser økologisk hytteost
  • 2 æg
  • 50-100 g helbladet spinat (frisk eller optøet fra frost)
  • 75 g revet parmesan
  • 3-400 g frisk laks i tern
  • 100 - 150 g røget laks i tynde skiver

Husk også:

  • Olie til at smøre fadet med.

Sådan gør du:

  1. Smuldr smørret i melet og saml dejen med lidt vand. Rul dejen ud, smør tærtefadet og læg dejen i fadet. Prik med en gaffel og sæt fadet i kold ovn. Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
  2. Lav fyldet, mens bunden forbager: Bland fyldet i en skål - dog undtagen den røgede laks.
  3. Når fyldet er klar: Tag tærtefadet ud af ovnen. Hæld halvdelen af fyldet i, læg et lag røget laks på, og top med resten af fyldet.
  4. Sæt tærten i ovnen igen, og bag videre i mindst 45 minutter. Tærten skal have smukke lysebrune toppe.

Tip om lige at vente lidt …

Tærten er bedst, hvis den får mindst 10 minutter at samle sig lidt, inden du skærer i den. Den er også supergod i morgen, så du kan vælge at bage den dagen før, den skal spises.

Tip om tilbehør:

En god, gerne lidt syrlig salat.

Måske også noget for dig?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.