Instagram Facebook email ArrowDown ArrowLeft ArrowRight Back to top of page
Hop til opskriften
()

Kyllingetærte er en klassiker i mit køkken, og bare lige tjek listen her – så tror jeg, du kan se hvorfor: Kylling. Parmesan. Soltørrede tomater. Oliven. Tærte. Umami med umami på, og svært at se, hvorfor man ikke skal elske en tærte med kylling, når det er på den måde. Jeg skulle også skynde mig med kameraet, før den blev spist.

Madtærte med kylling

For det meste bager jeg faktisk mine madtærter vegetarisk, men der er et par undtagelser: Kyllingetærten og laksetærten. Tærten med kylling har den ekstra fordel, at du kan bruge kyllingerester i tærten – faktisk er den allerbedst med nogle af de mere ukurante stykker på en kylling. Det, der er nemt at pille af med fingrene, når det er kølet af – fx fra overlårene.

Hvis du ikke har en rest kylling, kan du nemt koge nogle overlår. Bare fjern skindet, hæld vand, urtebouillon og evt. en suppevisk ved. Kog dem ved svag varme i ca. 30 minutter. Lad dem køle af, og pil kødet fra benene.

Og så bliver der også kyllingefond til en herlig suppe :-)

Vent lidt med at skære din kyllingetærte …

Husk en ting med tærter: De dufter helt fantastisk, når de kommer ud af ovnen, og hvis maven knurrer, er det ret svært ikke bare at kaste sig over dem. Men det gælder med kyllingetærte som med alle andre madtærter: De er bedst, hvis man lige lader dem hvile i et kvarters tid. Og hvis der bliver en rest, er den endnu nemmere at skære i morgen.

Nå, men sådan skulle det ikke gå. Se, hvor længe, du kan holde fingrene fra denne her …

Andre gode madtærter

Elsker du madtærter, kan du måske også få lyst til for eksempel:

Gem

Hvor glad er du for opskriften?

Giv 1-5 hjerter

Kyllingetærte med soltørrede tomater

Aftensmad

Rækker til: 6

Forberedelse: 45 minutter

Tilberedning: 35-40 minutter

Tærtebund:

  • 75 g smør

  • 150 g hvedemel/heraf evt. op til 75 g grahamsmel

  • 3/4 dl ricottaost (hytteost kan også bruges – i alt skal du bruge et lille bæger på 200-250 g)

Tærtefyld:

  • 300 g stegt kylling uden skind og ben, hakket i tern

  • 50 g soltørrede tomater i strimler

  • 75 g oliven uden sten, skåret i halve (ca. 30 stk.). Brug dine yndlingsoliven!

  • 1 fed hvidløg, presset

  • 1 tsk tørret rosmarin

  • 100 g friskreven parmesan (dvs. 1/2 pakke af de trekantede)

  • 3 æg

  • Resten af ricottaen (eller hytteosten)

  • 1,5 dl piskefløde

  • friskkværnet peber

Sådan gør du:

  1. Smuldr smørret i melet og ælt dejen sammen. Rul den ud og læg den i bunden af et smurt tærtefad.

  2. Prik bunden med en gaffel, og sæt den i ovnen (gerne kold ovn) ved 175°. Den skal have ca. 15 minutter.

  3. Rør fyldet sammen, mens tærtebunden bliver bagt.

  4. Tag så bunden ud af ovnen, og hæld fyldet i. Ind med den igen, og bag videre i ca. 35 minutter. Den skal være lysebrun.

  5. Mens den bager, så snup lige en snack, så du kan lade tærten hvile 15 minutter, inden du kaster dig over den. Så har den sat sig og er nemmere at skære pænt ud.

Fik du prøvet opskriften?

Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller hvis du er på Instagram: Tag @muttionline eller #muttionline på dine billeder. Så kigger jeg med. Tak!

Tærte med kylling – madtærte på italiensk, næsten

Når kyllingetærten forsvinder så hurtigt, er det nok fordi, de en propfuld af umami. Umami fra det italienske køkken. Ud over kyllingekødet skal du bruge:

  • Soltørrede tomater – giver den koncentrerede smag af tomater. Du kan også bruge langtidsbagte tomater.
  • Oliven. Igen: Koncentreret umami.
  • Parmesanost. Hvis en ret mangler smag, skal den bare ha’ parmesanost … Og hvis den har smag i forvejen, bliver den bare endnu bedre!
  • Hvidløg. Bare en smule hvidløg, så smager tærten som slik. Sundt slik :-)
  • Og rosmarin, som passer virkelig godt til alle de andre italienske smage.
  • Æg og ricotta – binder tærten sammen og giver den ekstra fylde.

Tip om tilbehør

Server med en god grøn salat. Eller en rødkålssalat. Eller din yndlingssalat …

Tip om frysning

Hvis der bliver en rest, kan den sagtens fryses, og den holder sig fint ved -18 grader i 3 måneder.

Når den skal spises: Tag den ud af fryseren dagen før, og lad den tø op i køleskabet. Varm den ved 180 grader 15-20 minutter.

 

Måske også noget for dig?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.