Go Back
+ servings
Scan for at gå til opskrift
QR Code
Kyllingetærte med soltørrede tomater og parmesan

Kyllingetærte med soltørrede tomater

Antal 6 personer
Forb. tid 45 minutter
Tilb. tid 35 minutter
Samlet 1 time 20 minutter

Ingredienser

Tærtebund:
  • 75 g smør
  • 150 g hvedemel (heraf op til halvdelen grahamsmel)
  • 75 g ricottaost (alternativt hytteost)
  • smør (til tærtefadet)
Tærtefyld:
  • 300 g stegt kylling uden skind og ben
  • 50 g soltørrede tomater (bløde)
  • 75 g oliven (uden sten)
  • 1 fed hvidløg
  • 1 tsk tørret rosmarin
  • 100 g parmesan
  • 3 æg
  • 175 g ricottaen (eller hytteosten)
  • 1,5 dl piskefløde
  • friskkværnet peber
Tilbehør fx
  • en salat

Dine egne noter

Tilberedning

Tærtebunden:
  • Smør tærtefadet godt. Smuldr smørret i melet, saml dejen med ricotta. Rul dejen ud, og læg den i bunden af tærtefadet.
  • Prik bunden med en gaffel, og sæt den i ovnen (gerne kold ovn) ved 175 grader varmluft. Den skal have ca. 15 minutter.
Lav fyldet imens:
  • Skær kyllingen og de soltørrede tomater i mindre stykker. Udsten oliven, og halver dem. Pil og pres hvidløg. Riv parmesanost. Rør så alle fyldets ingredienser godt sammen.
  • Tag bunden ud af ovnen, og hæld fyldet i. Ind med den igen, og bag videre i ca. 35 minutter. Den skal være lysebrun.
  • Mens den bager, så snup lige en snack, så du kan lade tærten hvile 15 minutter, inden du kaster dig over den. Så har den sat sig og er nemmere at skære pænt ud. Server evt. en salat til.