Instagram Facebook email ArrowDown ArrowLeft ArrowRight Back to top of page
Hop til opskriften
()
Græsk kartoffelfad - vegetarret med kartofler

Græsk kartoffelfad er en supernem vegetarret, der smager af sol og græsk sommer. Hvis du elsker græske kartofler, men gerne vil ha’ lidt mere protein og smag i din aftensmad, så er det noget for dig.

Nem vegetarisk sommermad – eller tilbehør til grillen

Opskriften på kartoffelfad er en af dem, der ikke kræver den store indsats eller tankevirksomhed: Hak nogle grønsager, krydr dem godt og lad dem hygge sig i ovnen. Server med lidt friske tomater, persille og måske lidt feta. Bum.

I praksis kommer det lidt i etaper:

  • Kartoflerne først. De skal have længst tid i ovnen.
  • Imens gør du auberginerne klar og sætter dem ind også.
  • Og til sidst vender du løg og oliven i sammen med butter beans.
Græsk kartoffelfad - vegetarret med kartofler
Græsk kartoffelfad - vegetarret med kartofler

Græsk kartoffelfad – mere end kartofler

Jeg laver den enkle græske ret på to plader i ovnen – en med kartoflerne, og en med alt det andet. Så alt i alt får du en skøn vegetarret med:

  • Kartofler
  • Auberginer
  • Løg
  • Oliven
  • Butterbeans
  • Og oliven.

Det hele er rigtig godt krydret med en hjemmelavet græsk krydderiblanding. Du kan også bruge en anden god middelhavsblanding – prøv fx et krydderi, jeg fandt hos TrueGreens, eller find det fra Santa Maria.

Og græsk tilbehør, selvfølgelig

Egentlig kan et græsk kartoffelfad sagtens stå alene, men hvis du vil have lidt tilbehør, får du et par forslag her:

Hvor glad er du for opskriften?

Giv 1-5 hjerter

Græsk kartoffelfad

Aftensmad

Rækker til: 4

Tilberedning: 40 minutter

Til kartofler og grønsager skal du bruge:

  • 700 g kartofler (med skræl)
  • 2+2+2 spsk olivenolie
  • 1+1 spsk middelhavskrydderi (købt eller hjemmelavet)
  • 1 aubergine
  • 1 fed hvidløg, presset
  • 1 stort rødløg
  • 1 dåse butterbeans, drænede (ca. 230 g)
  • 100 g sorte oliven
  • Evt. salt og peber, hvis det ikke er i din krydderiblanding

Til servering:

  • 100 g friske små tomater i halve
  • 100 g feta (evt.)
  • En håndfuld bredbladet persille eller mynte
  • Citronbåde

Sådan gør du:

  1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.

  2. Skur kartoflerne, og skær dem i både. Vend dem rundt med 2 spsk olivenolie og 1 spsk krydderiblanding. Fordel på et stykke bagepapir på en plade og sæt i ovnen. Giv dem 30-40 minutter – imens:

  3. Skær auberginen i grove tern (2*2 cm), og vend dem med 2 spsk olivenolie, hvidløg, salt og peber. Fordel på bagepapir på en plade, og sæt også dem i ovnen. De skal have 15 minutter til en start.

  4. Skær løg i brede både. Vend løgbåde, de drænede butter beans og oliven med et par spsk olivenolie og 1 spsk græsk krydderi. Når auberginerne har fået ca. 15 minutter, vend løgblandingen sammen med dem, og bag videre i 12-15 minutter. Vend evt. lidt rundt undervejs.

  5. Når både kartofler og grønsagsblanding er færdig – vend dem let sammen. Pynt med små tomater i halve, frisk persille, og smuldr evt. lidt feta over.

Server med fx:

  1. Tomatsalat

  2. Tzatziki

Fik du prøvet opskriften?

Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller hvis du er på Instagram: Tag @muttionline eller #muttionline på dine billeder. Så kigger jeg med. Tak!

Græsk kartoffelfad - vegetarret med kartofler

Måske også noget for dig?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.