Instagram Facebook email ArrowDown ArrowLeft ArrowRight Back to top of page
Hop til opskriften
()

Æggewraps er gode, mættende wraps, der hurtigt får dine rester tryllet om til et helt måltid. Brug dem som en ekstra nærende morgenmad, giv dem en god spread og noget grønt, eller rul dem om resterne af din gryderet – og voilá, du har et nærende og velsmagende måltid. Faktisk bruger jeg også til både frokost, madpakke og aftensmad, så lad os bare sige, det er en all ’round måltidswrap.

Nærende æggewraps – fordi …

Jeg ved godt, der findes rigtig mange holdninger til, hvad der er sund mad, men jeg er ikke så meget i tvivl om, at æggewraps hører til i den nærende kategori. Fordi:

  1. Du får masser af mættende protein fra både æg og mælk. Og du kan toppe op med ost og kikærtemel.
  2. Æg indeholder også masser af vitaminer, mineraler og aminosyrer.
  3. Er din mave ikke så vild med hvedemel, kan du bruge kikærtemel – et godt, glutenfrit alternativ.

Æggewraps med vegetar topping

Som sagt har æggewraps den fordel, at de faktisk egner sig til alle måltider. For eksempel med avocado og lime til morgenmad eller med et hav af forskellige typer fyld til frokost, madpakke og aftensmad. Her får du nogle forslag til vegetarisk topping:

Du kan også bruge æggewrappen som en bund for en forret. Steg dem i små pandekager og brug dem lidt på samme måde som blinis.

Hvor glad er du for opskriften?

Giv 1-5 hjerter

Æggewraps med squash

Aftensmad

Rækker til: 4

Forberedelse: 5 minutter

Tilberedning: 25 minutter

Du skal bruge:

  • 4 æg

  • 1 squash, revet groft

  • 2 dl kikærtemel (eller hvedemel, gerne groft)

  • Enten: 40 g revet ost, fx cheddar + 1/2 tsk salt

  • Eller: 1 spsk soya

  • 1- 1,5 dl mælk

  • friskkværnet peber

  • evt. 1 tsk tørret timian eller oregano

  • Olivenolie til stegning

Sådan gør du:

  1. Riv squash groft, og bland den med de øvrige ingredienser, bare med en dejskraber – til du har en jævn dej.

  2. Varm en pande op til godt middelvarme (fx 7 ud af 9), giv den olivenolie, og fordel ca. 1,5 dl af dejen på panden. Bred den ud med din bløde dejskraber. Steg et halvt minuts tid, og skru ned til middelvarme (ca. 5 ud af 9 på mit komfur). Steg videre i 4 minutter.

  3. Vend pandekagen, skru lidt op igen, og steg den færdig 1-2 minutter. Gentag med resten af dejen, til du har 4 æggewraps.

  4. Server med det fyld, du har lyst til.

Fik du prøvet opskriften?

Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller hvis du er på Instagram: Tag @muttionline eller #muttionline på dine billeder. Så kigger jeg med. Tak!

Æggewraps med squash

Måske også noget for dig?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.