Følg med her:

Vil du ha' flere opskrifter i samme stil?
Du kan vælge mellem to nyhedsbreve - direkte i din indbakke. Vil du se?
Du kan vælge mellem to nyhedsbreve - direkte i din indbakke. Vil du se?
En skøn linsesalat med belugalinser og majs. Den er nem, sund, fuld af knasende majskerner og de delikate linser. Og allerbedst, når det er sæson for friske majs.
Det er ikke alle salater, der behøver et hav af ingredienser. Denne gang er jeg gået simpelt til værks med linser, maj, rødløg og frisk basilikum. Plus en simpel dressing, som du hurtigt kan ryste sammen.
For at gøre det hele endnu simplere vil jeg anbefale, at du laver en god stor portion olie-eddike-dressing, så du har en flaske klar i køleskabet. Det er faktisk lige så nemt at lave en stor portion som en lille. Bare et tip!
Hvis du justerer, kan tiderne ændre sig.
Linser er en rigtig god proteinkilde, så du får en salat, der virkelig mætter og nærer. Her har jeg valgt at bruge belugalinser, der har en dejlig fast konsistens.
Du kan bruge linsesalaten fx:
Tørrede belugalinser indeholder 26 g protein pr. 100 g – i praksis betyder det, at 100 g tilberedte linser indeholder ca. 8 g protein. Til sammenligning indeholder æg 13 gram, kyllingekød 19 gram og kartofler 2 gram.
Sundhed.dk anbefaler, at du som voksen får 0,8-1,5 g protein pr. kilo kropsvægt om dagen. Hvis du vejer 70 kg, skal du altså have 56-105 g protein, hvis du har et normalt aktivitetsniveau. (Ja, det var et bredt spænd – men sådan lyder anbefalingen altså. Jo ældre du er, jo mere protein, da du ellers taber muskelmasse).
De små belugalinser skal ikke sættes i blød, før du koger dem. Bare skyl dem godt, og kog dem i vand eller grønsagsbouillon i 15-20 minutter. De suger en del vand, så sørg for at koge dem i rigelig væske.
Hvis du vil bruge dem i salat, er det en god ide at vende dem med dressingen, mens de stadig er varme. Så suger de smag til sig. Men altså, i min optik går det også fint at tage kogte linser op af fryseren og give dem dressing, når de er tøet op. Sørg for både at give dem syre og salt, så smager de bedst.
Du kan også bruge belugalinser i en suppe – enten som topping (så skal de koges først) eller som fyld (så kan de koges i suppen).
Hvis du gerne vil gøre det nemt for dig selv en anden dag, kan du koge en hel pose belugalinser og fryse dem ned i mindre portioner. Så har du linser til et par helt andre salater, hvor du får brugt et par af de knap så typiske salat-ingredienser: Knoldselleri og porrer. Måske også noget for dig?
Få mine nyhedsbreve med - mest grønne - tips og opskrifter i din indbakke. Ganske gratis!
(Du kan altid afmelde igen)