Go Back
+ servings
Scan for at gå til opskrift
QR Code
Linsesalat med majs og basilikum

Linsesalat med majs

Antal 4 personer
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Køletid 15 minutter
Samlet 45 minutter

Ingredienser

  • 5 dl belugalinser (tilberedte, dvs. ca. 2 dl tørrede )
  • 2 majskolber (eller 2 små dåser majs á 300 g, drænede)
  • 1 stor potte basilikum
  • 1 lille rødløg
Til dressingen skal du bruge:
  • 4 tsk eddike (fx 1 tsk balsamico og 3 tsk god lys eddike)
  • 4 spsk olie (fx 1 spsk olivenolie og 3 spsk mild madolie)
  • ½ tsk dijonsennep
  • salt og friskkværnet peber

Dine egne noter

Tilberedning

  • Hvis du ikke har tilberedte belugalinser: Kog dem i rigeligt letsaltet vand i ca. 18 minutter. Tjek, at de er møre, men stadig har et godt bid. Dræn vandet fra.
Forbered resten imens:
  • Ryst dressingen sammen i et glas med låg.
  • Tilbered majskolberne – nemmest i mikroovnen: Giv hver kolbe 3,5 minut ved fuld effekt (med bladene på). Hold så godt fast i toppen af kolben med et rent viskestykke, og skær bunden af med en skarp kniv. Skær så højt, at du lige netop får skåret alle bladene over. Så kan du ryste majskolben ud af sit skjul – helt uden tråde. Lad den køle lidt af, og skær så majskernerne fri. Lad dem køle af. Gentag med den anden majskolbe.
  • Skær rødløg i fine både, og pluk bladene af basilkum.
Når linserne er kogt:
  • Vend dressingen i linserne, og lad det trække, til linserne er kølet nogenlunde af.
  • Vend salaten sammen. Server!