Scan for at gå til opskrift
Linsesalat med majs
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 20 minutter min
Køletid 15 minutter min
Samlet 45 minutter min
- 5 dl belugalinser (tilberedte, dvs. ca. 2 dl tørrede )
- 2 majskolber (eller 2 små dåser majs á 300 g, drænede)
- 1 stor potte basilikum
- 1 lille rødløg
Til dressingen skal du bruge:
- 4 tsk eddike (fx 1 tsk balsamico og 3 tsk god lys eddike)
- 4 spsk olie (fx 1 spsk olivenolie og 3 spsk mild madolie)
- ½ tsk dijonsennep
- salt og friskkværnet peber
Forbered resten imens:
Ryst dressingen sammen i et glas med låg.
Tilbered majskolberne – nemmest i mikroovnen: Giv hver kolbe 3,5 minut ved fuld effekt (med bladene på). Hold så godt fast i toppen af kolben med et rent viskestykke, og skær bunden af med en skarp kniv. Skær så højt, at du lige netop får skåret alle bladene over. Så kan du ryste majskolben ud af sit skjul – helt uden tråde. Lad den køle lidt af, og skær så majskernerne fri. Lad dem køle af. Gentag med den anden majskolbe.
Skær rødløg i fine både, og pluk bladene af basilkum.
Når linserne er kogt:
Vend dressingen i linserne, og lad det trække, til linserne er kølet nogenlunde af.
Vend salaten sammen. Server!