Kyllingefrikadeller i ovn – krydrede og med grønsager

Kyllingefrikadeller skal smage af noget, så jeg har lavet krydrede kyllingefrikadeller med hvidløg og estragon - i ovnen. Så nemt!

Jeg synes, fjerkræ svinger rigtig godt med både paprika, hvidløg og estragon – noget jeg har lært af min far, faktisk. Selvom han i hele min barndom ikke lavede meget andet end te og ristede kryddere i et køkken, blev han virkelig skarp på sine gamle dage. Denne her krydring er bare en af hans opfindelser, og jeg er fan. Prøv selv.

Hvis de skal være ekstra spicy, så giv dem 1 spsk harissa oveni.

Jeg har sniger også lidt gulerødder og forårsløg ind i opskriften, så kyllingefrikadellerne bliver lidt grønnere.

Krydrede kyllingefrikadeller i ovn

Krydrede kyllingefrikadeller i ovn

Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 25 minutter
Samlet 40 minutter
Giv de første stjerner!
De krydrede kyllingefrikadeller er nem aftensmad, der smager af lidt ekstra. Og de er også gode i madpakken!
Antal: 4 personer

Hvis du justerer, kan tiderne ændre sig.

Du skal bruge:

  • 2 forårsløg
  • ½ rød peber
  • 1 gulerod (ca. 75 g)
  • 2 fed presset hvidløg
  • 500 g hakket kylling
  • 2 spsk mel (gerne fuldkorn)
  • 1 æg
  • ½ dl mælk
  • 1 spsk paprika
  • 1,5 tsk estragon
  • 1 tsk salt
  • friskkværnet peber
  • 1 spsk harissa (valgfrit)
  • olie til stegning

Sådan gør du: 

  • Hak forårsløg og rød peber fint.
  • Riv guleroden og pres hvidløget.
  • Bland farsen, gerne med fingrene. Lad den hvile 5-10 minutter, så den samler sig. Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
  • Form ca. 16 runde frikadeller med en ske, og sæt dem på bagepapir. Trick: Dyp skeen i olie ind imellem – så er det meget nemmere at forme frikadellerne.
  • Bag frikadellerne ca. 25 minutter, til de er gyldne. Du kan selvfølgelig også stege dem på en pande, hvis du foretrækker det – og her kan du også bruge olietricket ovenfor.
Kunne du lide opskriften?Giv 1-5 stjerner ved at klikke på dem, eller efterlad en kommentar.
Giv de første stjerner!
Pin Del Udskriv
Fik du prøvet opskriften?Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar her, eller hvis du er på Instagram: Tag @muttionline eller #muttionline på dine billeder. Så kigger jeg med. Tak!

Kyllingefrikadeller i ovnen – eller på panden?

Er du typen, der ikke orker at vende frikadeller, der sprøjter – og bagefter stå med en fedtet pande og et fedtet komfur? Så lav kyllingefrikadellerne i ovnen!

Omvendt, er du typen, der ELSKER stegeskorpe, så tager du nok gerne opvasken – og laver dem på panden. Op til dig 🙂

Krydrede kyllingefrikadeller i ovnen

Så nemt er det at forme kyllingedeller

Jeg har altid ment, at fars er en lidt klistret omgang, som nemt hænger fast i den ske, man former dem med. Min mor stegte i margarine – det gør jeg ikke! – og dyppede skeen i den varme margarine på panden mellem hver frikadelle.

Det behøver du ikke!

Bare hæld lidt olie op i en lille skål, og dyp skeen her i stedet. Så slipper du for at brænde dig på det brandvarme fedtstof fra panden. Og kyllingefrikadellerne er nemme at forme.

Krydrede kyllingefrikadeller i ovn

Tilbehør til kyllingefrikadeller?

Mere grønt, er nok mit første svar. På billederne kan du se en nem grøn salat med spidskål, spinat, agurk, avocado og min klassiske olie-eddikedressing.

Måske vil du også lave noget ekstra mættende som kartofler, pasta og brød. Og endelig en dip eller sauce. Her får du et par forslag:

Grønkålssalat med granatæble og avocado
Min første grønkålssalat – den med granatæble og blød avocado. En himmelsk kombination!
Gå til opskrift
Grønkålssalat med granatæble og avocado
Kartoffelstakke i muffinforme
Det her er de heldigste kartofler, jeg kender. Fantastisk og luksustilbehør til mange retter, og de behøver ikke engang sovs!
Gå til opskrift
Kartoffelstakke i muffinforme
Soltørret tomatsauce – min yndlings pastasauce
Soltørrede tomater og basilikum er hovedingredienserne i denne intense tomatsauce. Klar på kun 10 minutter.
Gå til opskrift
Soltørret tomatsauce - min yndlings pastasauce
Fetacreme med hvidløg
Den intense, salte fetacreme egner sig rigtig godt som spread i sandwich eller dip sammen med græske retter. Du kan krydre den, så den passer til din ret eller dine smagsløg.
Gå til opskrift
Fetacreme med hvidløg
Bodil

Bodil

Hej! Jeg hedder Bodil, og det er mig, der er mutti. Her får du opskrifter, der gør dit køkken lidt grønnere, lidt nemmere - og du får smæk på smagen.

Ingen kommentarer endnu

Læg en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Din bedømmelse:




  1. De blev virkelig gode, jeg har lavet frikadellerne to gange – sidste gang kom jeg en spiseskefuld harissa chilipaste i – de blev helt fantastiske. Tak for opskriften

    • Hej Charlotte, tusind tak for din begejstrede kommentar – og det gode harissa-tip! Det håber jeg, andre kan bruge også 🙂 Kh Bodil

  2. Jeg havde kun den halve mængde kød, men samme mængde grønsager. Jeg puttede lige en buket aspargesbroccoli i, som jeg havde liggende. Tippet med at forme frikadellerne med lidt olie, var fint.
    De blev fine. Mængden af kød er ikke så afgørende, når farsen bare kan hænge sammen.

    • Hej Gudrun, tak for at skrive. Jeg er fan af din idé med flere grønsager. Det er mit motto til nærmest alt – nu også her ◡̈
      Kh Bodil