Nem koldskål uden æg – med tykmælk

Koldskål uden æg er den nemmeste, mest cremede og velsmagende koldskål. Skynd dig at lave en stor portion! Med sprød topping.

Koldskål med tykmælk er den nemmeste hjemmelavede koldskål. Den smager helt, som den skal, og du kan sagtens få den luftig og cremet uden æg.

Hjemmelavet koldskål uden æg. Brug tykmælk i stedet

Faktisk ved jeg ikke, hvad æg skal i koldskål, når man bare kan lave koldskål med tykmælk. Tykmælken gør det samme for konsistensen som æggene – koldskålen bliver tyk og cremet, og det går så let som næsten ingenting.

Hvis du gerne vil have din koldskål lidt ekstra luftig, så brug din stavblender, når du mixer den. Så bobler den lystigt!

Tak til min kære søster, som vist var den, der præsenterede idéen for længe siden. Så var det slut med æggesnaps i min koldskål!

Koldskål med tykmælk - nem koldskål

Nem koldskål uden æg – med tykmælk

Forb. tid 5 minutter
Giv de første stjerner!
Koldskål uden æg er sommerens nemmeste dessert – og du kan vel også spise den til morgenmad?
Antal: 4 personer

Hvis du justerer, kan tiderne ændre sig.

Du skal bruge:

  • 1 citron (økologisk, skal og ca. 2 spsk saft )
  • 2 spsk sukker
  • ½ tsk vanillesukker
  • ½ liter tykmælk
  • 1 liter kærnemælk

Tilbehør fx:

Sådan gør du: 

  • Riv skallen af hele citronen fint, og pres saften af halvdelen.
  • Pisk citron, sukker, vaniljesukker og tykmælk sammen, til sukkeret ikke længere knaser.
  • Tilsæt kærnemælken, og bland godt.
  • Servér med fx frugt og kammerjunkere eller granola
Kunne du lide opskriften?Giv 1-5 stjerner ved at klikke på dem, eller efterlad en kommentar.
Giv de første stjerner!
Pin Del Udskriv
Fik du prøvet opskriften?Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar her, eller hvis du er på Instagram: Tag @muttionline eller #muttionline på dine billeder. Så kigger jeg med. Tak!

Hvad skal der til din koldskål?

Hjemmelavet granola med nødder
En knasende sprød granola, der løfter din morgenmad til næste niveau. Du kan også bruge den til en hurtig dessert.
Gå til opskrift
Hjemmelavet granola med nødder
Kammerjunkere med vanilje og citron
Hjemmebagte kammerjunkere tager sommerens koldskål et niveau op: De smager så meget bedre end dem, du kan købe.
Gå til opskrift
Kammerjunkere med vanilje - til koldskål

Hjemmelavet koldskål – en sommerdessert – eller …

Vi skal ikke meget over 15 grader udenfor – bare det er solskin, er det koldskålsvejr. Men koldskål er så meget mere end dessert, ikke?

I hvert fald har den det med at forsvinde på de mest mærkelige tidspunkter. Lige efter arbejde. Til natmad. Og selvfølgelig til morgenmad og brunch.

Til morgenmad tager jeg den gerne bare med frisk frugt eller med havregryn, müsli, speltflakes eller hvad skabet nu gemmer af den slags morgenmadskrymmel.

Så mit bedste tip er: Lav en god stor portion.

Koldskål, der smager helt rigtigt!

Koldskål er noget af det nemmeste at lave. Og så alligevel ikke, for den er jo kun værd at lave, hvis den også smager godt!

Du kan jo købe koldskål, og det er måske endnu nemmere. Men problemet (for mig) er, at den ikke smager godt nok. For det meste er den for sød. Og jeg synes ikke, balancen mellem smagene spiller. Derfor laver jeg min egen, og balancen finder jeg mellem:

  • Flydende og cremet: Det er her, tykmælken kommer ind i billedet. Den cremer kærnemælken op til en virkelig lækker sag.
  • Sød og syrlig: Syren kommer både fra kærnemælk, tykmælk og citronsaft, så lidt sødme skal der til: Sukker og vaniljesukker, men ENDELIG ikke for meget.

Og så skal den have et lille strejf magi: Citronskal. Husk at købe en økologisk citron, så du ikke får alle mulige mystiske pesticider med i din koldskål.

Velbekomme!

Koldskål med tykmælk - nem koldskål
Bodil

Bodil

Hej! Jeg hedder Bodil, og det er mig, der er mutti. Her får du opskrifter, der gør dit køkken lidt grønnere, lidt nemmere - og du får smæk på smagen.

Ingen kommentarer endnu

Læg en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Din bedømmelse:




  1. Dejlig ret – har købt kærnemælk og citroner 🙂
    Jeg plejer at give den en tur med stavblenderen, så skummer den lidt, ligesom når der er æg i, og eventuelle klumper i tykmælken forsvinder.