Følg med her:

Vil du ha' flere opskrifter i samme stil?
Du kan vælge mellem to nyhedsbreve - direkte i din indbakke. Vil du se?
Du kan vælge mellem to nyhedsbreve - direkte i din indbakke. Vil du se?
Indisk kylling i gryde er fra den søde del af det indiske køkken - og den er en af mine favoritter. En sød masala med abrikoser og safran.
Er indisk ikke normalt meget stærkt? Jo, det kan det sagtens være (tro mig, jeg har prøvet the real thing, så sveden perler ned ad tindingerne), men indisk kan også være mildt og sødt med smagen af frugt. Det er der, vi er med kyllingegryden.
Sødmen stammer fra abrikoser, der er kogt godt ud i saucen – og de får lidt modspil fra chiliflagerne. Men rigtig stærk er gryderetten slet ikke.
Den er virkelig velsmagende, og mon ikke, det også kan tilskrives safran?
Indisk kylling både dufter og smager himmelsk, og i min version er den virkelig nem at lave.
Du starter med at marinere kyllingen i krydderierne – bare en halv time gør godt, og imens kan du gøre resten klar. Du kan også sætte kyllingen til at marinere i helt op til et døgn i køleskabet, hvis det passer bedre med din timing.
Hvis du justerer, kan tiderne ændre sig.
Saucen til kyllingen smager så absurd godt, at du selvfølgelig skal have noget at søbe den op med. Jeg plejer at koge ris til – men du kan selvfølgelig også bruge indisk naan brød. Hvis du vil have brune ris, så sæt dem over, før du begynder at stege kyllingen.
Nu er der jo ikke en verden af grønsager i retten, så jeg vil foreslå, at du også serverer noget grønt ved siden af. Det kan fx være let kogte broccolini eller grønne bønner – eller du kan lave en hvid spidskålssalat.
Hvis du hellere vil have en vegetarisk udgave af den indiske ret, så har jeg lavet en med auberginer. Den finder du her.
Få mine nyhedsbreve med - mest grønne - tips og opskrifter i din indbakke. Ganske gratis!
(Du kan altid afmelde igen)