Indisk kylling i gryde – nem og hurtig

Indisk kylling i gryde er fra den søde del af det indiske køkken - og den er en af mine favoritter. En sød masala med abrikoser og safran.

Er indisk ikke normalt meget stærkt? Jo, det kan det sagtens være (tro mig, jeg har prøvet the real thing, så sveden perler ned ad tindingerne), men indisk kan også være mildt og sødt med smagen af frugt. Det er der, vi er med kyllingegryden.

Indisk – og sødt?

Sødmen stammer fra abrikoser, der er kogt godt ud i saucen – og de får lidt modspil fra chiliflagerne. Men rigtig stærk er gryderetten slet ikke.

Den er virkelig velsmagende, og mon ikke, det også kan tilskrives safran?

Indisk kylling både dufter og smager himmelsk, og i min version er den virkelig nem at lave.

Du starter med at marinere kyllingen i krydderierne – bare en halv time gør godt, og imens kan du gøre resten klar. Du kan også sætte kyllingen til at marinere i helt op til et døgn i køleskabet, hvis det passer bedre med din timing.

Indisk kylling i gryde

Indisk kylling i gryde – nem aftensmad

Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Samlet 45 minutter
Giv de første stjerner!
Indisk kylling i en børnevenlig version – en en karry, der er mild og lidt sødlig. Portionen er stor nok til 4, måske endda til 6 personer.
Antal: 4 personer

Hvis du justerer, kan tiderne ændre sig.

Du skal bruge:

  • 1,5 kg fersk kylling på benet (1 kylling eller stykker, fx overlår)
  • 2 tsk stødt garam masala
  • 1 tsk stødt sød paprika
  • 1 tsk stødt spidskommen
  • ½ tsk chiliflager (kan udelades)
  • ½ tsk salt
  • 2 løg
  • 2 spsk olie
  • 2 fed hvidløg
  • 10 g frisk ingefær
  • 200 g tørrede usvovlede abrikoser
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 3 dl hønsebouillon
  • ¼ g safrantråde

Tilbehør fx

  • ris
  • en spidskålssalat

Sådan gør du: 

  • Parter en hel kylling i 10-12 stykker, fjern skindet, og læg stykker i en skål med krydderiblandingen (garam marsala, evt. chili, spidskommen og salt). Lad det hvile på køl 1/2 time.
  • Imens: Sæt evt. ris over, og fortsæt med:
  • Skær løg i fine skiver, og riv ingefær fint, og pres hvidløg. Sauter dem i olie ved svag varme i en god, bred gryde.
  • Tag løgblandingen op, skru op for varmen og brun kyllingestykkerne et par minutter på alle sider.
  • Hæld nu alle de resterende ingredienser i gryden, og lad det hele simre under låg ca. 20 minutter.
  • Lav evt. salat eller andet grønt tilbehør imens.
Kunne du lide opskriften?Giv 1-5 stjerner ved at klikke på dem, eller efterlad en kommentar.
Giv de første stjerner!
Pin Del Udskriv
Fik du prøvet opskriften?Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar her, eller hvis du er på Instagram: Tag @muttionline eller #muttionline på dine billeder. Så kigger jeg med. Tak!

Tilbehør til indisk kylling

Saucen til kyllingen smager så absurd godt, at du selvfølgelig skal have noget at søbe den op med. Jeg plejer at koge ris til – men du kan selvfølgelig også bruge indisk naan brød. Hvis du vil have brune ris, så sæt dem over, før du begynder at stege kyllingen.

Nu er der jo ikke en verden af grønsager i retten, så jeg vil foreslå, at du også serverer noget grønt ved siden af. Det kan fx være let kogte broccolini eller grønne bønner – eller du kan lave en hvid spidskålssalat.

Naan på panden
De bløde naanbrød er en indisk specialitet, der smager himmelsk til alle de indiske gryderetter. Også gode til enhver suppe.
Gå til opskrift
Naanbrød indiske fladbrød på panden
Spidskålssalat med koriander, cashews og appelsindressing
En virkelig simpel salat, der passer godt til eksotisk, krydret mad. Klar på kun 15 minutter.
Gå til opskrift
Spidskålssalat med koriander, cashews og appelsindressing

Hvis du hellere vil have en vegetarisk udgave af den indiske ret, så har jeg lavet en med auberginer. Den finder du her.

Bodil

Bodil

Hej! Jeg hedder Bodil, og det er mig, der er mutti. Her får du opskrifter, der gør dit køkken lidt grønnere, lidt nemmere - og du får smæk på smagen.

Læg en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Din bedømmelse: