Følg med her:
Indisk kylling i gryde – nem og hurtig
Er indisk ikke normalt meget stærkt? Jo, det kan det sagtens være (tro mig, jeg har prøvet the real thing, så sveden perler ned ad tindingerne), men indisk kan også være mildt og sødt med smagen af frugt. Det er der, vi er med kyllingegryden.
Indisk – og sødt?
Sødmen stammer fra abrikoser, der er kogt godt ud i saucen – og de får lidt modspil fra chiliflagerne. Men rigtig stærk er gryderetten slet ikke.
Den er virkelig velsmagende, og mon ikke, det også kan tilskrives safran?
Indisk kylling både dufter og smager himmelsk, og i min version er den virkelig nem at lave.
Du starter med at marinere kyllingen i krydderierne – bare en halv time gør godt, og imens kan du gøre resten klar. Du kan også sætte kyllingen til at marinere i helt op til et døgn i køleskabet, hvis det passer bedre med din timing.
Hvis du justerer, kan tiderne ændre sig.
Du skal bruge:
- 1,5 kg fersk kylling på benet (1 kylling eller stykker, fx overlår)
- 2 tsk stødt garam masala
- 1 tsk stødt sød paprika
- 1 tsk stødt spidskommen
- ½ tsk chiliflager (kan udelades)
- ½ tsk salt
- 2 løg
- 2 spsk olie
- 2 fed hvidløg
- 10 g frisk ingefær
- 200 g tørrede usvovlede abrikoser
- 1 dåse hakkede tomater
- 3 dl hønsebouillon
- ¼ g safrantråde
Tilbehør fx
- ris
- en spidskålssalat
Sådan gør du:
- Parter en hel kylling i 10-12 stykker, fjern skindet, og læg stykker i en skål med krydderiblandingen (garam marsala, evt. chili, spidskommen og salt). Lad det hvile på køl 1/2 time.
- Imens: Sæt evt. ris over, og fortsæt med:
- Skær løg i fine skiver, og riv ingefær fint, og pres hvidløg. Sauter dem i olie ved svag varme i en god, bred gryde.
- Tag løgblandingen op, skru op for varmen og brun kyllingestykkerne et par minutter på alle sider.
- Hæld nu alle de resterende ingredienser i gryden, og lad det hele simre under låg ca. 20 minutter.
- Lav evt. salat eller andet grønt tilbehør imens.
Tilbehør til indisk kylling
Saucen til kyllingen smager så absurd godt, at du selvfølgelig skal have noget at søbe den op med. Jeg plejer at koge ris til – men du kan selvfølgelig også bruge indisk naan brød. Hvis du vil have brune ris, så sæt dem over, før du begynder at stege kyllingen.
Nu er der jo ikke en verden af grønsager i retten, så jeg vil foreslå, at du også serverer noget grønt ved siden af. Det kan fx være let kogte broccolini eller grønne bønner – eller du kan lave en hvid spidskålssalat.
Hvis du hellere vil have en vegetarisk udgave af den indiske ret, så har jeg lavet en med auberginer. Den finder du her.