Scan for at gå til opskrift
Indisk kylling i gryde - nem aftensmad
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 30 minutter min
Samlet 45 minutter min
- 1,5 kg fersk kylling på benet (1 kylling eller stykker, fx overlår)
- 2 tsk stødt garam masala
- 1 tsk stødt sød paprika
- 1 tsk stødt spidskommen
- ½ tsk chiliflager (kan udelades)
- ½ tsk salt
- 2 løg
- 2 spsk olie
- 2 fed hvidløg
- 10 g frisk ingefær
- 200 g tørrede usvovlede abrikoser
- 1 dåse hakkede tomater
- 3 dl hønsebouillon
- ¼ g safrantråde
Parter en hel kylling i 10-12 stykker, fjern skindet, og læg stykker i en skål med krydderiblandingen (garam marsala, evt. chili, spidskommen og salt). Lad det hvile på køl 1/2 time.
Imens: Sæt evt. ris over, og fortsæt med:
Skær løg i fine skiver, og riv ingefær fint, og pres hvidløg. Sauter dem i olie ved svag varme i en god, bred gryde.
Tag løgblandingen op, skru op for varmen og brun kyllingestykkerne et par minutter på alle sider.
Hæld nu alle de resterende ingredienser i gryden, og lad det hele simre under låg ca. 20 minutter.
Lav evt. salat eller andet grønt tilbehør imens.