Go Back
+ servings
Scan for at gå til opskrift
QR Code
Indisk kylling i gryde

Indisk kylling i gryde - nem aftensmad

Antal 4 personer
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Samlet 45 minutter

Ingredienser

  • 1,5 kg fersk kylling på benet (1 kylling eller stykker, fx overlår)
  • 2 tsk stødt garam masala
  • 1 tsk stødt sød paprika
  • 1 tsk stødt spidskommen
  • ½ tsk chiliflager (kan udelades)
  • ½ tsk salt
  • 2 løg
  • 2 spsk olie
  • 2 fed hvidløg
  • 10 g frisk ingefær
  • 200 g tørrede usvovlede abrikoser
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 3 dl hønsebouillon
  • ¼ g safrantråde
Tilbehør fx
  • ris
  • en spidskålssalat

Dine egne noter

Tilberedning

  • Parter en hel kylling i 10-12 stykker, fjern skindet, og læg stykker i en skål med krydderiblandingen (garam marsala, evt. chili, spidskommen og salt). Lad det hvile på køl 1/2 time.
  • Imens: Sæt evt. ris over, og fortsæt med:
  • Skær løg i fine skiver, og riv ingefær fint, og pres hvidløg. Sauter dem i olie ved svag varme i en god, bred gryde.
  • Tag løgblandingen op, skru op for varmen og brun kyllingestykkerne et par minutter på alle sider.
  • Hæld nu alle de resterende ingredienser i gryden, og lad det hele simre under låg ca. 20 minutter.
  • Lav evt. salat eller andet grønt tilbehør imens.