Læs mere

"/> Vegetarisk tikka masala med aubergine og safran - Muttionline Instagram Facebook email ArrowDown ArrowLeft ArrowRight Back to top of page

Sådan en vegetarisk tikka masala kan virkelig få mig til at glæde mig over, at det er januar. Slut med det årlige skud flødesauce, og velkommen til masser af grønsager, smag og varme krydderier, der kan jage årets første forkølelse langt væk.

Tikka masala i vegetarisk variant

Tikka betyder ‘bidder’, og for det meste laver man retten med bidder af kylling. Men her har jeg kastet mig over min yndlingsgrønsag – auberginen – og givet den fyldigt selskab af en dåse mættende kikærter. Masala er krydderiblandingen – typisk en ret blid krydderblanding, når man tænker på, den stammer fra Indien.

Vegetarisk tikka masala med aubergine

Du kan altid spice din tikka masala op med ekstra chili, hvis du synes, men i min optik vil det være ærgerligt. For noget af det allerfineste ved tikke masala er aromaen af safran. Det er ikke noget under, at safran er så dyrt, for det dufter og smager helt eventyrligt.

Derfor er min vegetariske tikka masala en ret fredelig gryderet, bare med et chili-svirp, der lige minder om, hvor retten stammer fra.


Opskrift på vegetarisk tikka masala med aubergine og safran

Aftensmad

Rækker til: 4-6

Forberedelse: 30 minutter

Tilberedning: 45 minutter

Du skal bruge:

  • 3 små auberginer eller 2 store
  • 2 dåser kikærter

Til marinaden skal du bruge:

  • 1 dl græsk yoghurt
  • 2 tsk stødt garam masala
  • 1/2 tsk tørrede chiliflager
  • 1 tsk stødt spidskommen
  • 1 tsk sød paprika
  • ½ tsk stødt kardemomme
  • 2 cm frisk ingefær
  • 10 stilke frisk koriander
  • 2 tsk salt

Til saucen skal du bruge:

  • 2 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 2 spsk olie
  • 1 ds flåede tomater
  • 4 dl grønsagsbouillon
  • 100 g tørrede økologiske abrikoser
  • 1 knsp safrantråde (ca. 1/4 gram)
  • 1 dl kokosmælk
  • Lime til servering

Sådan gør du:

  1. Skær auberginerne i grove tern. Blend marinaden, til den er jævn. Vend aubergineternene i, og lad det hele marinere i køleskabet i ½-1 time.

  2. Fordel auberginer og marinade på en bageplade beklædt med bagepapir. Tænd ovnen på 200 grader varmluft, sæt auberginerne ind med det samme, og lad dem stå i ca. 25 minutter, til de er møre og gyldne.

  3. Imens: Sæt ris over, og lav saucen: Hak løg i tern, og hak hvidløg fint. Sauter dem i olie, til de er klare. Tilsæt flåede tomater, drænede kikærter, grønsagsbouillon, safran og abrikoser, og lad det simre mindst et kvarter, gerne en halv time.

  4. Vend aubergine og kikærter i, tilsæt kokosmælk, og smag til.

  5. Server med ris, frisk koriander og limebåde.

Tip: Tilbehør til din vegetariske tikka masala?

Jeg serverede med ris, men jeg kunne lige så godt have valgt naan brød. Og dem kan du købe dig til, hvis du ikke lige orker selv …

Jeg elsker noget frisk grønt til en gryderet, og her blev det en spidskålssalat. Men det er jo ikke fordi, der mangler grønsager ;-)

 

 

Måske også noget for dig?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.