Go Back
+ servings
Scan for at gå til opskrift
QR Code
Vegetarisk tikka masala med aubergine

Vegetarisk tikka masala med aubergine og safran

Antal 4 personer
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Samlet 40 minutter

Ingredienser

  • 2 auberginer
  • 2 dåser kikærter
Til marinaden skal du bruge:
  • 1 dl græsk yoghurt
  • 2 tsk stødt garam masala
  • ½ tsk tørrede chiliflager
  • 1 tsk stødt spidskommen
  • 1 tsk stødt sød paprika
  • ½ tsk stødt kardemomme
  • 15 g frisk ingefær
  • 10 stilke frisk koriander
  • 2 tsk salt
Til saucen skal du bruge:
  • 2 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 2 spsk olie
  • 1 dåse flåede, hakkede tomater
  • 4 dl grønsagsbouillon
  • 100 g tørrede abrikoser (økologiske)
  • ¼ g safran
  • 1 dl kokosmælk
Tilbehør fx:
  • ris
  • Ristede peanuts
  • Frisk koriander
  • Limebåde

Dine egne noter

Tilberedning

  • Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
  • Skær auberginerne i grove tern. Skær ingefær i helt tynde skiver, pil bladene af korianderstilkene,og blend marinaden sammen.
  • Vend aubergineternene i marinaden, og fordel det på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag dem i ovnen i ca. 20 minutter, til auberginerne er møre og gyldne.
  • Imens: Sæt ris over, og lav saucen: Hak løg i tern, og hak hvidløg fint. Sauter dem i olie, til de er klare. Skær abrikoserne i 3 stykker hver. Tilsæt så flåede tomater, drænede kikærter, grønsagsbouillon, safran og abrikoser, og lad det simre mindst et kvarter, gerne en halv time.
  • Vend aubergine og kikærter i, tilsæt kokosmælk, og smag til.
  • Server med ris, peanuts, frisk koriander og limebåde.