Scan for at gå til opskrift
Vegetarisk tikka masala med aubergine og safran
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 30 minutter min
Samlet 40 minutter min
- 2 auberginer
- 2 dåser kikærter
Til marinaden skal du bruge:
- 1 dl græsk yoghurt
- 2 tsk stødt garam masala
- ½ tsk tørrede chiliflager
- 1 tsk stødt spidskommen
- 1 tsk stødt sød paprika
- ½ tsk stødt kardemomme
- 15 g frisk ingefær
- 10 stilke frisk koriander
- 2 tsk salt
Til saucen skal du bruge:
- 2 løg
- 3 fed hvidløg
- 2 spsk olie
- 1 dåse flåede, hakkede tomater
- 4 dl grønsagsbouillon
- 100 g tørrede abrikoser (økologiske)
- ¼ g safran
- 1 dl kokosmælk
Tilbehør fx:
- ris
- Ristede peanuts
- Frisk koriander
- Limebåde
Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
Skær auberginerne i grove tern. Skær ingefær i helt tynde skiver, pil bladene af korianderstilkene,og blend marinaden sammen.
Vend aubergineternene i marinaden, og fordel det på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag dem i ovnen i ca. 20 minutter, til auberginerne er møre og gyldne.
Imens: Sæt ris over, og lav saucen: Hak løg i tern, og hak hvidløg fint. Sauter dem i olie, til de er klare. Skær abrikoserne i 3 stykker hver. Tilsæt så flåede tomater, drænede kikærter, grønsagsbouillon, safran og abrikoser, og lad det simre mindst et kvarter, gerne en halv time.
Vend aubergine og kikærter i, tilsæt kokosmælk, og smag til.
Server med ris, peanuts, frisk koriander og limebåde.