Følg med her:
Vegetariske æggemuffins – æg til brunch
Vil du ha' æg til brunch, vil jeg foreslå vegetariske æggemuffins med spinat, hytteost og parmesan. Lidt løg og tomat på toppen. En favorit!

Der skal æg til brunch, og vegetariske æggemuffins er en af mine favoritter. Virkelig nemme at lave, og de passer sig selv i ovnen, mens jeg laver te og kaffe, dækker bord osv.
Og for øvrigt, så laver jeg dem også tit bare til os selv. Fryser resten ned og har til en anden dag eller til madpakken.
Enkle æggemuffins med hytteost, spinat og parmesan
Du kan putte mange ting i æggemuffins, men jeg foretrækker spinat – og når de er så populære til brunch, kan jeg afsløre, at parmesan nok også er en del af forklaringen.
Hvis du ikke er vegetar, kan du selvfølgelig supplere med røget laks, pølse eller skinke til din brunch – og med lidt mere grøn salat til frokost. Du kan også bage æggemuffins med røget laks, hvis du foretrækker det.
Nemt brunch-æg i muffinforme
Jeg bager altid mine vegetariske æggemuffins i muffinforme, dem af silicone. Jeg smører dem også med lidt fedtstof for en sikkerheds skyld – så er de meget nemmere at få ud. Opskriften giver cirka 12 små muffins, alt efter hvor store formene er.
Server dem med et stykke rugbrød, måske ristet? Frisk avocado. Og lidt grønt på toppen– fx spirer, purløg eller frisk basilikum. Det giver både farve og friskhed til tallerkenen.
Hvis du justerer, kan tiderne ændre sig.
Du skal bruge:
- 6 æg
- 250 g hytteost
- 50 g parmesan
- 100 g spinat (helbladet)
- ¼ tsk salt
- friskkværnet peber
- 1 rødløg
- 6 cherrytomater (i halve)
- timian (til drys)
- olie (til formene)
Sådan gør du:
- Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
- Rør æg, hytteost, parmesan, salt og peber sammen. Hak spinaten groft, og vend den i.
- Pil rødløget, og skær det i ringe, evt. på mandolinjern. Halver tomaterne.
- Dryp et par dråber olivenolie i bunden af hver muffinform – så slipper de nemmest. Hæld så spinatmassen i, og pynt med et par ringe rødløg og en halv tomat. Slut af med et drys timian, salt og peber.
- Sæt æggene i ovnen. Alt efter hvor varm ovnen er blevet tager det 20 minutter eller lidt mere. Hold øje. De hæver flot op, men skvatter sammen igen, når du tager dem ud af ovnen. Vent, til de har taget lidt farve.
- Lad dem køle lidt af, inden du lister dem ud af formene. Så slipper de nemmest.
Æggemuffins-variationer
Hvis du har andre ingredienser på lager – eller andre favoritter – kan du sagtens variere fyldet: Prøv med små tern af rød peber, lidt finthakket broccoli eller måske en håndfuld friske krydderurter fra altanen. Vegetariske æggemuffins er virkelig nemme at tilpasse, alt efter hvad du har og har lyst til.
Vegetarisk brunch – flere idéer
Er du på udkig efter opskrifter til en vegetarisk brunch, så søg brunch her på bloggen.
Her får du et par highlights – som du kan variere efter sæson og humør:





Lav dine æggemuffins i god tid
En af de helt store fordele ved vegetariske æggemuffins er, at de kan laves i forvejen. Jeg bager dem ofte dagen før, hvis jeg ved, vi skal have brunch – så skal de bare lunes lidt i ovnen eller mikroen. De kan også fryses ned og holder sig fint i op til tre måneder. Perfekt til travle hverdage, hvor man bare lige skal have en hurtig, grøn frokost eller madpakke.

De er så gode, at de er blevet fast inventar, når vi en gang om måneden mødes til heldags-studiegruppe. En himmerigsmundfuld.
Hej May-Britt – tusind tak for at skrive! Hos mig er der heller aldrig en brunch uden. Hils studiegruppen, jeg håber, æggemuffins også klarer hjernen 😊
Kh Bodil