Følg med her:

Vil du ha' flere opskrifter i samme stil?
Du kan vælge mellem to nyhedsbreve - direkte i din indbakke. Vil du se?
Du kan vælge mellem to nyhedsbreve - direkte i din indbakke. Vil du se?
Knasende sprøde rug-og-kerne-bunde i tarteletfacon - fyldt med dejligt bønnefyld med soltørrede tomater og dild. En fin vegetarisk snack.
Rugtarteletter er en vegetarisk snack, der faktisk ikke har meget med tarteletter at gøre. Men faconen er derhenad – og jeg ved ikke, hvad jeg ellers skal kalde dem. Sprøde rugkiksskaller med bønnefyld. Arhg. Kernekrustader? Kikseletter?
Jeg bruger dem lidt som krustader eller tarteletter, og her har jeg fyldt dem med en vegetarisk bønnedip, der tilsammen giver en super snack-kombi: Knasende sprøde rug-og-kerne-bunde i tarteletfacon – med blødt, smagfuldt fyld, der smager dejligt af soltørrede tomater og dild.
Ikke noget hvidløg denne gang, selv om det næsten altid ender med hvidløg i mine bønnedips.
Dippen er faktisk inspireret af en opskrift, jeg har med flødeost, soltørrede tomater og dild. Jeg tænkte bare – den kan vel også laves vegansk? Og jo, det kunne den sagtens!
Hvis du justerer, kan tiderne ændre sig.
Vi tog vores rugtarteletter som en lille frokostret, men du kan bruge dem til hvad du vil. Som en del af en større samling tapas. Måske som en forret? Eller den lille snack til boblerne, mens dronningen afleverer sin tale nytårsaften?
Du kan selvfølgelig også fylde alt muligt andet i de her rugtarteletter. Prøv fx:
Du kan sagtens bage rugtarteletterne flere dage i forvejen. De holder sig fint sprøde i en dåse med tætsluttende låg eller en plastikpose. Bare husk, at fyldte tarteletter altid skal serveres med det samme. Ellers bliver de bløde.
Få mine nyhedsbreve med - mest grønne - tips og opskrifter i din indbakke. Ganske gratis!
(Du kan altid afmelde igen)