Instagram Facebook email ArrowDown ArrowLeft ArrowRight Back to top of page
Hop til opskriften
()
Rugtarteletter som vegetarisk snack

Rugtarteletter er en vegetarisk snack, der faktisk ikke har meget med tarteletter at gøre. Men faconen er derhenad – og jeg ved ikke, hvad jeg ellers skal kalde dem. Sprøde rugkiksskaller med bønnefyld. Arhg. Kernekrustader? Kikseletter?

Jeg bruger dem lidt som krustader eller tarteletter, og her har jeg fyldt dem med en vegetarisk bønnedip, der tilsammen giver en super snack-kombi: Knasende sprøde rug-og-kerne-bunde i tarteletfacon – med blødt, smagfuldt fyld, der smager dejligt af soltørrede tomater og dild.

Ikke noget hvidløg denne gang, selv om det næsten altid ender med hvidløg i mine bønnedips.

Dippen er faktisk inspireret af en opskrift, jeg har med flødeost, soltørrede tomater og dild. Jeg tænkte bare – den kan vel også laves vegansk? Og jo, det kunne den sagtens!

Rugtarteletter som vegetarisk snack

Vegetariske rugtarteletter til velkomst, tapas, nytår eller frokost?

Vi tog vores rugtarteletter som en lille frokostret, men du kan bruge dem til hvad du vil. Som en del af en større samling tapas. Måske som en forret? Eller den lille snack til boblerne, mens dronningen afleverer sin tale nytårsaften?

Du kan selvfølgelig også fylde alt muligt andet i de her rugtarteletter. Prøv fx:

Du kan sagtens bage rugtarteletterne flere dage i forvejen. De holder sig fint sprøde i en dåse med tætsluttende låg eller en plastikpose. Bare husk, at fyldte tarteletter altid skal serveres med det samme. Ellers bliver de bløde.

Hvor glad er du for opskriften?

Giv 1-5 hjerter

Rugtarteletter som vegetarisk snack

Forretter, Snacks og dips

Rækker til: 12-15 stk.

Tilberedning: 25-30 minutter

Til rugtarteletterne skal du bruge:

  • 1/2 dl solsikkekerner

  • 1/2 dl sesamfrø

  • 1/2 dl hørfrø

  • 1/2 dl chiafrø

  • 1/2 dl fine havregryn

  • 1,5 dl rugmel

  • 1/2 tsk salt

  • 1,5 dl vand

  • 1/2 dl olivenolie

Til den veganske bønnedip skal du bruge:

  • 240 g kogte, drænede butterbeans (svarer til en dåse)

  • 50 g bløde soltørrede tomater (jeg bruger dem fra Earth Control, du kan også bruge fra glas eller udbløde nogle tørre)

  • 1 spsk citronsaft

  • 2 spsk tahin

  • Dildspidser fra 1 lille potte dild (gem nogle fine spidser til pynt)

  • vand efter behov

Til anretning (kan udelades):

  • Sprøjtepose med stjernetylle

Sådan laver du rugtarteletterne:

  1. Bland alle ingredienser til dejen, og del den op i 12-15 lige store klumper – afhængigt af størrelsen på dine forme.

  2. Hvis du har silikoneforme, skal de ikke smøres. Hvis du bruger andre forme, smør dem med lidt olivenolie. Pres så dejen ud i formene, så den får facon som en lille skål.

  3. Tænd ovnen på 180 grader, og bag dem 25-30 minutter, alt afhængigt af tykkelsen. De skal få lidt farve, så de er sprøde. Hvis du får taget dem ud for tidligt, kan du også bage dem færdige uden formene. Så er det lettere at se, om de er færdige.

Sådan laver du bønnedippen:

  1. Blend alle ingredienser grundigt, bedst i en foodprocessor. Hvis tomaterne er godt udblødt, kan du også bruge en stavblender. Tilsæt vand, til dippen har en blød konsistens.

  2. Smag til med citron og salt.

Sådan arrangerer du - lige før servering:

  1. Fyld bønnedippen i sprøjteposen, og sprøjt dippen ud i rugtarteletterne. Jeg sprøjtede ud i cirkler. Pynt med en dildkvist. Server! Du kan også bare bruge to teskeer, hvis du ikke er til det der sprøjtecirkus :-)

Fik du prøvet opskriften?

Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller hvis du er på Instagram: Tag @muttionline eller #muttionline på dine billeder. Så kigger jeg med. Tak!

Måske også noget for dig?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.