Scan for at gå til opskrift
Rugtarteletter som vegetarisk snack
Forb. tid 25 minutter min
Tilb. tid 25 minutter min
Samlet 50 minutter min
Til rugtarteletterne skal du bruge:
- ½ dl solsikkekerner
- ½ dl sesamfrø
- ½ dl hørfrø
- ½ dl chiafrø
- ½ dl fine havregryn
- 1,5 dl rugmel
- ½ tsk salt
- 1,5 dl vand
- ½ dl olivenolie
Til den veganske bønnedip skal du bruge:
- 1 dåse butterbeans
- 50 g soltørrede tomater (dem i olie)
- 1 spsk citronsaft
- 2 spsk tahin
- 1 potte dild (spidserne)
- salt
- vand (efter behov)
Sådan laver du rugtarteletterne:
Bland alle ingredienser til dejen, og del den op i 12-15 lige store klumper – afhængigt af størrelsen på dine forme.
Hvis du har silikoneforme, skal de ikke smøres. Hvis du bruger andre forme, smør dem med lidt olivenolie. Pres så dejen ud i formene, så den får facon som en lille skål.
Tænd ovnen på 180 grader, og bag dem ca. 25 minutter, alt afhængigt af tykkelsen. De skal få lidt farve, så de er sprøde. Hvis du får taget dem ud for tidligt, kan du også bage dem færdige uden formene. Så er det lettere at se, om de er færdige.
Imens kan du lave bønnedippen:
Sådan arrangerer du - lige før servering:
Fyld bønnedippen i sprøjteposen, og sprøjt dippen ud i rugtarteletterne. Jeg sprøjtede ud i cirkler. Pynt med en dildkvist. Server! Du kan også bare bruge to teskeer, hvis du ikke er til det der sprøjtecirkus ...