Go Back
+ servings
Scan for at gå til opskrift
QR Code
Rug tarteletter vegetariske

Rugtarteletter som vegetarisk snack

Antal 12 stk.
Forb. tid 25 minutter
Tilb. tid 25 minutter
Samlet 50 minutter

Ingredienser

Til rugtarteletterne skal du bruge:
  • ½ dl solsikkekerner
  • ½ dl sesamfrø
  • ½ dl hørfrø
  • ½ dl chiafrø
  • ½ dl fine havregryn
  • 1,5 dl rugmel
  • ½ tsk salt
  • 1,5 dl vand
  • ½ dl olivenolie
Til den veganske bønnedip skal du bruge:
  • 1 dåse butterbeans
  • 50 g soltørrede tomater (dem i olie)
  • 1 spsk citronsaft
  • 2 spsk tahin
  • 1 potte dild (spidserne)
  • salt
  • vand (efter behov)

Dine egne noter

Tilberedning

Sådan laver du rugtarteletterne:
  • Bland alle ingredienser til dejen, og del den op i 12-15 lige store klumper – afhængigt af størrelsen på dine forme.
  • Hvis du har silikoneforme, skal de ikke smøres. Hvis du bruger andre forme, smør dem med lidt olivenolie. Pres så dejen ud i formene, så den får facon som en lille skål.
  • Tænd ovnen på 180 grader, og bag dem ca. 25 minutter, alt afhængigt af tykkelsen. De skal få lidt farve, så de er sprøde. Hvis du får taget dem ud for tidligt, kan du også bage dem færdige uden formene. Så er det lettere at se, om de er færdige.
Imens kan du lave bønnedippen:
  • Blend alle ingredienser grundigt, bedst i en foodprocessor. Hvis tomaterne er godt udblødt, kan du også bruge en stavblender. Tilsæt vand, til dippen har en blød konsistens.
    Gem lidt dildspidser til pynt.
  • Smag til med citron og salt.
Sådan arrangerer du - lige før servering:
  • Fyld bønnedippen i sprøjteposen, og sprøjt dippen ud i rugtarteletterne. Jeg sprøjtede ud i cirkler. Pynt med en dildkvist. Server! Du kan også bare bruge to teskeer, hvis du ikke er til det der sprøjtecirkus ...