En frisk og skøn bønnehummus med persille og mynte. Det er nemt at lave en cremet butterbean hummus med butterbeans fra dåse – og det smager virkelig dejligt.
En hummus uden tahin
Egentlig er det sært, at butterbeans ikke er lige så almindelige i hummus som kikærter. For de er – helt uden hokus pokus – virkelig velegnede til en cremet hummus. Og de har en mildere smag, der ikke kræver så meget modspil. Derfor har jeg lavet denne bønnehummus uden tahin, og den smager frisk og dejligt af persille, mynte og citron.
Bønnehummus til alt muligt …
Bønnehummus af butterbeans er fremragende i en bolle, hvor du kan supplere med lidt soltørrede tomater, salater og stegte grønsager, hvis det skal være ekstra lækkert. Ellers bare som et hurtigt mellemmåltid på en skive brød eller et stykke knækbrød. Eller som dip til grissini. Eller som tilbehør til din aftensmad. Eller som spread i din grønne spinatpandekage. Eller hvad ved jeg … Det er en slags grøn afveksling til hummus, og den smager bare godt.
På billederne serverer jeg den som dip med sprøde chips, jeg har lavet af nogle arabiske fladbrød, jeg har købt. Bare skær dem i trekanter, og giv dem en tur i brødristeren. Og de skal endelig ikke være for friske – de bliver nemmest sprøde, hvis de allerede er blevet lidt tørre :-)
Bønner til mange gange butterbean hummus?
Jeg lagde en hel pose tørrede butterbeans i blød natten over og kogte dem til morgen. Så er der bønner nok til flere gange, og de holder sig fint i fryseren. Husk, at store bønner suger ufattelig meget vand, når de bliver sat i blød. Og husk at kassere vandet både fra iblødsætning og fra kogning.
Du kan også sagtens bruge bønner fra dåse, som jeg skriver i opskriften.