Julesnegle med marcipan er en rigtig julet version af de klassiske snegle – med rødt marcipanfyld og appelsin. Julesmag i hver en mundfuld!
Du kan bage dem i den størrelse du synes – se nedenfor.
Koldhævede snegle – eller bag dem i dag
Jeg foretrækker at bage mine julesnegle koldhævede, og det betyder, at jeg laver dem helt klar dagen i forvejen og bare skal bage dem umiddelbart før, de skal spises.
Men! Hvis du vil have julesnegle i dag, kan du også sagtens få det. Følg opskriften med nogle få modifikationer:
- Brug 25 g gær i stedet for 5
- Følg fremgangsmåden frem til og med punkt 6.
- Spring så direkte til bagning i punkt 9.
Små julesnegle i muffinforme – eller store i bradepande
Skal dine julesnegle være store eller små – eller midt imellem? Her får du 3 muligheder:
- Small: Bag 12 snegle i muffinforme, så de ikke bliver for store – og marcipanremoncen bliver, hvor den skal. Det er dem, du kan se på billedet.
- Medium: Bag dem som klassiske snegle (eller snurrer) direkte på bagepapir på pladen. Så kan du lave dem lidt større og få ca. 10 styks af portionen.
- Large: Eller du kan lave dobbelt portion og bage jule-direktør-snegle i bradepande. Her bruger jeg en bradepande på ca. 22 * 33 cm. Så bliver der 12 styks. Jeg ruller dejen ud til ca. 50 * 36 cm – og ruller den så sammen på den korte led, så rullen er 36 cm lang. Skær den op i 12 lige tykke skiver, og læg dem 3 * 4 i bradepanden. Husk bagepapir under :-)
Hej,
Kan de fryses?
Vh
Gunilla
Hej Gunilla, du kan sagtens fryse dem – de holder i hvert fald 3 måneder ved -18. God fornøjelse! Kh Bodil