Instagram Facebook email ArrowDown ArrowLeft ArrowRight Back to top of page
Hop til opskriften
()
Tranebærkompot

Tranebærkompot er først og fremmest fremragende tilbehør til vildt og til julemad. En syrlig, lidt bitter sødme, der spiller godt sammen med alle vinterens svampe, nødder – og flødesovse.

Amerikansk kærlighed til tranebær

Du kender måske tranebærrene bedst fra Thanksgiving i USA – der er ikke grænser for, hvad de kan finde på med tranebær, og bærrene er i hvert fald et must til kalkunen.

Det var nok også en amerikaner, der i sin tid fik mine øjne (og mine smagsløg!) op for tranebærrenes velsignelser. Og siden er jeg gået all in. Jeg elsker den lidt bitre, syrlige og intense smag – så selv om man koger dem til kompot med sukker, har de masser af smag, der ikke bare er sød.

Jeg bruger selv tranebærkompotten som tilbehør til fx min nøddepostej og min champignonpie til jul.

Andre opskrifter med tranebær

Hvis du også er faldet for tranebærrene, kunne du måske få lyst til for eksempel:

Hvor glad er du for opskriften?

Giv 1-5 hjerter

Tranebærkompot på 15 minutter

Desserter og kager

Forberedelse: 2 minutter

Tilberedning: 12-13 minutter

Du skal bruge:

  • 200 g tranebær, friske eller frosne

  • 75 g sukker

  • 1/2 dl friskpresset appelsinsaft

Sådan gør du:

  1. Kog ingredienserne op i gryde, og lad det simre i 12-13 minutter, til alle tranebærrene er bristet. Køl kompotten af.

Fik du prøvet opskriften?

Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller hvis du er på Instagram: Tag @muttionline eller #muttionline på dine billeder. Så kigger jeg med. Tak!

Tranebærkompot

Måske også noget for dig?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.