5ggær(hvis du har travlt, tager du 25 g + 1 tsk vand)
25gsukker
1appelsin(saft og fintrevet skal)
1æg
1tskstødt kardemomme
4gsalt(godt ½ tsk fint salt)
260gproteinrigt hvedemel(se tip)
50gsmør
Til remoncen skal du bruge:
75gmarcipan
50gsmør
50gsukker
125grødt syltetøj(tranebær, tyttebær eller hindbær)
2tskmajsstivelse
smør(til formene)
1æg(evt. - til pensling)
Evt. glasur og pynt
saft fra syltetøj
flormelis
sukkerkugler
Kokkens noter
Proteinrigt hvedemel er i min verden hvedemel med mindst 12 g protein pr. 100 g. Protein er forudsætningen for udviklingen af gluten - og dermed både en elastisk dej og luftigt brød. Jeg vælger altid proteinrigt mel til bagværk med gær og surdej.
Tilberedning
Dejen: Lun mælken en smule, og opløs gæren heri. Tilsæt sukkeret, og lad blandingen hvile i et kvarters tid, mens du finder resten frem.
Ælt så dejen sammen på maskine – uden smørret i første omgang. Start på lav hastighed, og skru lidt op. Ælt 6-7 minutter, til dejen bliver helt glat og elastisk .
Skær smørret i tern, og tilsæt det. Ælt igen 6-7 minutter. Nu er dejen blødere. Dæk dejen med et fugtigt viskestykke, og sæt den til at hæve 1-2 timer ved stuetemperatur.
Marcipanremoncen: Riv marcipanen groft, og rør den sammen med smør, sukker, syltetøj og majsstivelse, til du har en jævn remonce. Brug evt. maskine/minihakker.
Smør dine muffinforme med smør. Tag dejen ud på bordet, ælt luften ud af den, og rul så dejen ud til et en firkant på ca. 48 * 35 cm. Smør remoncen på helt ud til kanten, og rul dejen sammen på den lange led , så rullen er 48 cm lang. Skær den i 12 lige tykke skiver 4 cm – nemmest med en brødkniv eller med en sytråd, så du ikke maser rullen for meget.Tip: Brug en sytråd på ca. 40 cm. Læg den under rullen der, hvor den skal skæres over. Kryds så tråden henover rullen, og træk til, så den skærer en skive af rullen.
Placer sneglene i muffinformene.
Dæk formene med plastfolie, og lad dem hæve på køkkenbordet en times tid.
Sæt dem så i køleskabet 8-15 timer.
Efter koldhævning: Tag sneglene ud af køleskabet, og lad dem vågne på køkkenbordet en times tid.
Tænd ovnen på 210 grader varmluft. Sæt en ekstra plade ind under den, du bruger at bage på. Pensl sneglene, hvis du synes. Sæt dem ind, når ovnen er helt varm, og hæld en halv dl vand i den ekstra plade – så bliver sneglene ekstra luftige. Giv sneglene 12-15 minutter.