Instagram Facebook email ArrowDown ArrowLeft ArrowRight Back to top of page
Hop til opskriften
()

Hindbærmarmelade med chia er den nemmeste og mest naturlige hindbærmarmelade, jeg nogensinde har lavet. Slut med gelatine og hvad det alt sammen hedder – chiafrø stivner marmeladen så fint, at du ikke har brug for andet.

Hindbærmarmelade på den nye smarte måde

I min barndom var hindbærmarmelade noget, vi lavede én gang om året, når vi havde høstet hindbær i haven. Så blev der syltet, og der stod 10-20 glas hindbærmarmelade på rad og række, klar til mig og mine to marmeladesultne søskende. (Og vores mindst lige så marmeladeforslugne far).

I dag er hindbær noget, jeg plukker i frysedisken, så der er ingen grund til at sylte forud. Jeg sylter ét glas ad gangen, når jeg skal bruge det. Så er hindbærmarmeladen frisk både i smagen og i farven, og når det kun tager et kvarter – hvorfor så ikke? Det har også den fordel, at jeg helt kvitter konserveringsmiddel.

Skal hindbærmarmeladen holde lidt længere?

Du kan selvfølgelig tilsætte lidt konserveringsmiddel, fx Atamon. Og skylle dit glas i Atamon, når du har skoldet det. Så forlænger du holdbarheden betydeligt.

Både glas og låg skal skylles med en blanding af 1 dl vand og 1 tsk konserveringsmiddel.

Jeg brugte min hindbærmarmelade til en klassisk lagkage med creme – men den er selvfølgelig også lækker på en friskbagt bolle!

Hvor glad er du for opskriften?

Giv 1-5 hjerter

Hindbærmarmelade med chia

Morgenmad og brunch

Rækker til: 1 glas

Forberedelse: 5 minutter

Tilberedning: 5-10 minutter

Du skal bruge:

  • 200 g hindbær

  • 75-100 g sukker (smag til)

  • 2 spsk vand

  • 2,5 spsk chiafrø

Sådan gør du:

  1. Kog alle ingredienser op i en lille kasserolle. Marmeladen skal koge ca. 5 minutter, fra den begynder at boble. Rør rundt imens.

  2. Skold et glas med låg, og hæld marmeladen herover. Skru låget på, og køl den af.

  3. Opbevar marmeladen i køleskabet. Og spis den inden for 1-2 uger.

Fik du prøvet opskriften?

Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller hvis du er på Instagram: Tag @muttionline eller #muttionline på dine billeder. Så kigger jeg med. Tak!

Hindbærmarmelade med chia - lynhurtig og nem

Måske også noget for dig?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.