Hjemmebagte honningsnitter er en himmelsk mundfuld jul med honningkage, abrikosmarmelade og en fløjlsblød smørcreme. Toppet med mørk chokolade – uhm.
Hjemmebagte honningsnitter – de bedste
I min familie elsker vi alt, der smager lidt af honningkager, og derfor må jeg selvfølgelig også have en opskrift på honningsnitter.
Det tager tid at bage honningsnitter, så det er en god idé at lave en slagplan. Selve kagen er supernem – men der er nogle steps fra kagen til de færdige honningsnitter:
- Bag kagen, og lad den køle af (bag gerne i god tid – se nedenfor)
- Flæk den afkølede kage i to ca. lige tykke bunde
- Lav smørcremen
- Smør den nederste bund med abrikosmarmelade
- Fordel smørcremen ovenpå
- Læg den øverste bund over
- Lad gerne kagen trække en dag eller mere
- Skær kagen op i firkanter
- Giv dem smeltet chokolade og lidt pynt på toppen.
Bag honningkagen i god tid
Honningkage er en kage, der faktisk kun bliver bedre af at stå og trække nogle dage. Den bliver mere fugtig, så bag den gerne i god tid, inden ud lægger den sammen. Bare stil den køligt, pakket ind i bagepapiret og en plastikpose udenpå.
Når du så har lagt honningsnitterne sammen med abrikosmarmeladen og smørcremen, har den godt af at trække igen. Pak den i bagepapiret, den er bagt i, en plastikpose udenpå, og læg den så gerne i køleskabet. Så kan du tage den ud, skære den op og give den chokolade, når den skal spises. Eller dagen før.
Honningsnitter med abrikosmarmelade – eller …
Jeg har lagt abrikosmarmelade i kagen sammen med smørcremen. Men du kan også bruge fx:
- Appelsin- eller orangemarmelade
- Tranebærkompot (skal blendes)
- Hindbærmarmelade
Eller en anden – gerne intens – yndlingsmarmelade :-)
Andre honningkage-favoritter
Hvis du elsker smagen af honningkage, kan du også prøve:
- Honningkage brosten. En blød småkage af en honninghjertedej – overtrukket med et tykt lag romglasur.
- Honningkage lagkage. Lidt som snitterne her – blot i lagkagefacon. Du kan tilføje abrikosmarmelade mellem lagene, hvis du synes.
- Honninghjerter. Til jul, jo.
Hej Bodil,
Hvior mange gram mel skal der i?
Jeg tror du har glemt at skrive den i opskriften.
Hov for pokker! Tak for lige at sige til. Der skal 225 g mel i – dejen skal være ret blød og nem at fordele i formen. Pøj pøj med den ❤️ Kh Bodil