Instagram Facebook email ArrowDown ArrowLeft ArrowRight Back to top of page
Hop til opskriften
()
Honningsnitter med smørcreme, abrikos og chokolade

Hjemmebagte honningsnitter er en himmelsk mundfuld jul med honningkage, abrikosmarmelade og en fløjlsblød smørcreme. Toppet med mørk chokolade – uhm.

Hjemmebagte honningsnitter – de bedste

I min familie elsker vi alt, der smager lidt af honningkager, og derfor må jeg selvfølgelig også have en opskrift på honningsnitter.

Det tager tid at bage honningsnitter, så det er en god idé at lave en slagplan. Selve kagen er supernem – men der er nogle steps fra kagen til de færdige honningsnitter:

  • Bag kagen, og lad den køle af (bag gerne i god tid – se nedenfor)
  • Flæk den afkølede kage i to ca. lige tykke bunde
  • Lav smørcremen
  • Smør den nederste bund med abrikosmarmelade
  • Fordel smørcremen ovenpå
  • Læg den øverste bund over
  • Lad gerne kagen trække en dag eller mere
  • Skær kagen op i firkanter
  • Giv dem smeltet chokolade og lidt pynt på toppen.

Bag honningkagen i god tid

Honningkage er en kage, der faktisk kun bliver bedre af at stå og trække nogle dage. Den bliver mere fugtig, så bag den gerne i god tid, inden ud lægger den sammen. Bare stil den køligt, pakket ind i bagepapiret og en plastikpose udenpå.

Når du så har lagt honningsnitterne sammen med abrikosmarmeladen og smørcremen, har den godt af at trække igen. Pak den i bagepapiret, den er bagt i, en plastikpose udenpå, og læg den så gerne i køleskabet. Så kan du tage den ud, skære den op og give den chokolade, når den skal spises. Eller dagen før.

Honningsnitter med abrikosmarmelade – eller …

Jeg har lagt abrikosmarmelade i kagen sammen med smørcremen. Men du kan også bruge fx:

Eller en anden – gerne intens – yndlingsmarmelade :-)

Andre honningkage-favoritter

Hvis du elsker smagen af honningkage, kan du også prøve:

Hvor glad er du for opskriften?

Giv 1-5 hjerter

Honningsnitter med smørcreme

Desserter og kager

Rækker til: ca. 30

Til honningkagen skal du bruge:

  • 150 g honning (eller sirup)

  • 100 g brun farin

  • 50 g smør

  • ½ dl orangemarmelade

  • 175 g kærnemælk  eller yoghurt naturel

    Tip: Konsistensen skal være flydende, så ikke græsk yoghurt. Fortynd evt. med lidt mælk

  • 1 æg

  • 225 g mel

  • 1 tsk natron

  • 1,5 tsk kanel

  • 1 tsk stødt ingefær

  • 1/2 tsk stødt nellike

Til smørcremen skal du bruge:

  • 200 g smør (blødt, stuetemperatur)

  • 150 g flormelis

  • 100 g flødeost naturel (eller mascarpone)

  • 2 øko appelsiner, fint revet skal og ca. 2 spsk saft

    Tip! Du kan også bruge citroner

I øvrigt:

  • En lille bradepande på ca. 22 * 33 cm, foret med bagepapir

  • Ca. 1,5 dl abrikosmarmelade (uden klumper, evt. blendet)

  • 150 g mørk chokolade

  • Evt. pynt – ristede mandelsplitter, frysetørret hindbær eller andet

Sådan laver du honningkagen:

  1. Start med at gøre formen klar: Beklæd den med bagepapir indvendigt.

  2. Smelt honning, farin, smør og marmelade i en gryde ved svag varme. Tag gryden af varmen, og pisk kærnemælk/yoghurt og æg i. Sigt mel og krydderier i. Pisk i hånden, til melklumperne er væk.

  3. Tænd ovnen på 150 grader varmluft, og hæld dejen i formen. Bag honningkagen i 30-35 minutter – tjek med en tandstikker, at den er gennembagt. Tag bradepanden ud af ovnen, og sæt den på en rist. Vent 5 minutter, og vend så kagen ud på bageristen til at køle helt af.

Sådan laver du smørcremen:

  1. Pisk blødt smørret let og luftigt med en håndmixer i et par minutter. Tilsæt flormelis, appelsinskal og  flødeost, og pisk kun lige, til smørcremen er jævn. Vend så appelsinsaften i lidt ad gangen – stop, når cremen er blød, men ikke flydende.

Sådan samler du kagen:

  1. Flæk honningkagen i to lige tykke bunde.

    Tip: Skær en vandret rille midt på kagen hele vejen rundt. Træk en kraftig sytråd ind i rillen, kryds enderne af tråden, og træk forsigtigt til. Så skærer du kagen over med sytråden.

  2. Fordel abrikosmarmeladen i et tyndt lag på den nederste bund. Fordel smørcremen over, og læg den øverste bund på. Pres kagen let sammen, og jævn evt. kanterne med en paletkniv. Lad nu kagen trække koldt mindst en time og gerne til i morgen.

  3. Start med at skære kanterne til, så de er helt lige. Jeg brugte en pizzaskærer og en lang lineal. Skær så kagen op i kvadrater – mine er 4×4 cm, du kan sagtens lave dem større – og læg dem med lidt afstand på en bagerist. Smelt den mørke chokolade, og smør den ud på toppen af honningsnitterne, gerne så den løber lidt ned ad siderne. Drys med ønsket pynt.

    Tip! Tjek temperering af chokolade fx her, hvis du er i tvivl 😊

Fik du prøvet opskriften?

Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller hvis du er på Instagram: Tag @muttionline eller #muttionline på dine billeder. Så kigger jeg med. Tak!

Honningsnitter med smørcreme, abrikos og chokolade

Måske også noget for dig?

2 kommentarer til Honningsnitter med abrikosmarmelade, smørcreme og chokolade

    1. Hov for pokker! Tak for lige at sige til. Der skal 225 g mel i – dejen skal være ret blød og nem at fordele i formen. Pøj pøj med den ❤️ Kh Bodil

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.