Go Back
+ servings
Scan for at gå til opskrift
QR Code
Honningsnitter med smørcreme, abrikos og chokolade

Honningsnitter med smørcreme

Antal 30 stykker
Forb. tid 1 time
Tilb. tid 30 minutter
Køletid og trækketid 3 timer
Samlet 4 timer 30 minutter

Ingredienser

Til honningkagen skal du bruge:
  • 150 g honning (eller sirup)
  • 100 g brun farin
  • 50 g smør
  • ½ dl orangemarmelade
  • 175 g kærnemælk (alternativt yoghurt naturel, fortyndet med lidt mælk)
  • 1 æg
  • 225 g mel
  • 1 tsk natron
  • 1,5 tsk kanel
  • 1 tsk stødt ingefær
  • ½ tsk stødt nellike
Til smørcremen skal du bruge:
  • 200 g smør (blødt, stuetemperatur)
  • 150 g flormelis
  • 100 g flødeost naturel (eller mascarpone)
  • 2 øko appelsiner (alternativt citroner)
I øvrigt:
  • 5 dl abrikosmarmelade (uden klumper, evt. blendet)
  • 150 g mørk chokolade
  • drys til pynt (fx ristede mandelsplitter eller frysetørret hindbær )

Kokkens noter

Tip! Tjek temperering af chokolade fx her, hvis du er i tvivl 😊

Dine egne noter

Tilberedning

Sådan laver du honningkagen:
  • Start med at gøre formen klar: Beklæd den med bagepapir indvendigt.
  • Smelt honning, farin, smør og marmelade i en gryde ved svag varme. Tag gryden af varmen, og pisk kærnemælk/yoghurt og æg i. Sigt mel, natron, kanel, ingefær og nellike i. Pisk i hånden, til melklumperne er væk.
  • Tænd ovnen på 150 grader varmluft, og hæld dejen i formen. Bag honningkagen i 30-35 minutter – tjek med en tandstikker, at den er gennembagt. Tag bradepanden ud af ovnen, og sæt den på en rist. Vent 5 minutter, og vend så kagen ud på bageristen til at køle helt af.
Sådan laver du smørcremen:
  • Riv skal fint af appelsinerne, og pres saften. Pisk blødt smørret let og luftigt med en håndmixer i et par minutter. Tilsæt flormelis, appelsinskal og flødeost, og pisk kun lige, til smørcremen er jævn. Vend så appelsinsaften i lidt ad gangen – stop, når cremen er blød, men ikke flydende.
Sådan samler du kagen:
  • Flæk honningkagen i to lige tykke bunde.
    Tip: Skær en vandret rille midt på kagen hele vejen rundt. Træk en kraftig sytråd ind i rillen, kryds enderne af tråden, og træk forsigtigt til. Så skærer du kagen over med sytråden.
  • Fordel abrikosmarmeladen i et tyndt lag på den nederste bund. Fordel smørcremen over, og læg den øverste bund på. Pres kagen let sammen, og jævn evt. kanterne med en paletkniv. Lad nu kagen trække koldt mindst en time og gerne til i morgen.
  • Start med at skære kanterne til, så de er helt lige. Jeg brugte en pizzaskærer og en lang lineal. Skær så kagen op i kvadrater – mine er 4×4 cm, du kan sagtens lave dem større – og læg dem med lidt afstand på en bagerist. Smelt den mørke chokolade, og smør den ud på toppen af honningsnitterne, gerne så den løber lidt ned ad siderne. Drys med ønsket pynt.